Передплата 2024 «Добре здоров’я»

рашисти не зупиняться самі – їх можна тільки зупинити

Тому будь-який міжнародний форум має використовуватися для донесення незмінного меседжу: зброя і допомога Україні, санкції та ембарго – проти рашистів

Внесення проєкту щодо «невизнання» незалежності Литовської Республіки може виглядати безсенсовим маразмом. Але згадаймо, що саме так спочатку казали про проєкт щодо «визнання» окупованих територій на українському Донбасі «державами».

рашисти не зупиняться самі – їх можна тільки зупинити. Тому будь-який міжнародний форум має використовуватися для донесення незмінного меседжу: зброя і допомога Україні, санкції та ембарго – проти рашистів. Лише відправивши імперію на дно, світ житиме спокійно.

1. Мінфін США заборонив інвесторам купувати російські папери на вторинному ринку. Американські компанії можуть тримати чи продавати російські боргові зобов'язання, але не можуть купувати їх, пояснило відомство. Рішення обумовлено забороною будь-яких нових інвестицій у рф.

Тим часом держдума дозволила путіну заморозити вклади росіян. Ухвалено закон, що наділяє його правом вводити масштабні обмеження на роботу фінансової та банківської системи рф, на операції за рахунками та вкладами, а також заморожувати (блокувати) майно. І все це як щодо фізичних, так і юридичних осіб.

Вони явно готуються не до полегшення життя. «Мовчазний пакт» - диктатура в обмін на стабільність життєвого рівня – втрачає одну з головних підвалин.

2. російська фарміндустрія через відмову західних компаній постачати в країну комплектуючі зіткнулася з нестачею хроматографічних колонок, вироблених у тому числі Agilent Technologies, Waters, Phenomenex. Такі пристрої потрібні для розробки нових препаратів і контролю якості під час випуску вже зареєстрованих ліків. У деяких виробників запасів вистачить у найкращому разі на пів року. Дистрибутори намагаються завозити продукцію через треті країни, але це призвело до її подорожчання та затримок постачання. Знайти аналоги колонкам компаній США та ЄС складно, а в росії їх не виробляють.

3.Канада запроваджує санкції щодо російських підприємств нафтогазової та хімічної промисловості. Нові заходи вводять заборону експорту 28 послуг, життєво важливих для функціонування нафтової, газової та хімічної промисловості рф, включаючи технічні, управлінські, бухгалтерські та рекламні послуги. На нафту, газ та хімпромисловість припадає близько 50% доходів федерального бюджету рф.

4. російську морську адміністрацію виключили з європейського органу державного портового контролю. Європейський регіональний орган державного портового контролю (PSC) Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MoU) ухвалив рішення про припинення членства росії у цій організації. Зупинення членства росії у Паризькому меморандумі поступово призведе до істотного посилення контролю у третіх країнах за дотриманням російськими суднами міжнародних вимог, яким вони часто не відповідають.

Гарний приклад «адміністративних» обмежень, які можуть паралізувати рашистську торгівлю не гірше безпосередньо санкцій.

5. Китайська компанія Huawei почала закривати свої офіційні торгові точки в рф. Ще один зловіщий для кремля знак – адже Піднебесна не любить лузерів.

До речі, у Сбербанку почались проблеми з платежами в юанях – платежі не проходять; юані більше не допомагають обходити санкції.

Далі буде.

Джерело

Схожі новини