Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Західний світ хворий на ванільну толерантність

Це цілком точно демонструє багатий на штампи серіал "Вигадана Анна"

Буквально днями подивилась "Вигадану Анну" на Netflix. Це популярний проєкт масової культури, і тому мені, як людині, що працює зі смислами, словом і візуальним жанрами, треба було це глянути. Серіал — повне лайнішко цілком у дусі ванільної толерантності, якою страждає західний світ. І який врешті виростив путіна і купу паразитів, які широко заплющують очі на реальні проблеми.

Але цікаво, що серіал вийшов до 24 лютого.

А отже, багатий штампами, через які західний світ дивився на росію.

Почнемо з того, що візуально режисерка Шонда Раймс сильно полестила реальній Анні Сорокіній, взявши на її роль симпатичну американку Джулію Гарнер. Справжня Сорокіна така рязанська баба без натяку на якийсь лоск — ні вроджений, ні набутий. Дівчата сімей Казірагі, Борромео, Анрі-Піно і Хілтони-Ротшильди так не виглядають.

Друге: весь час нас підводять до того, що "Анна Делві", росіянка, яка видавала себе за багату спадкоємицю в Нью-Йорку, страждала від світу білих чоловіків. Страждала від травми розпаду СРСР, хоча камон, мадмуазель народилась у грудні 1991 року! Травмована життям у Німеччині. І потім елітними американськими друзями. Нас підводять до того, що дєвочку треба пожаліти, бо в неї каскад моральних травм. Тому пробачте їй збитки на сотні тисяч доларів.

Десь отак зараз росія на різних рівнях говорить про травми росії, через які треба пробачити Бучу, Маріуполь, забути про окупований південь і блоковане море — кажуть всі знаменитості, які попхались на Захід, Овсяннікова і Агалакова. "Простые россияне ничего не могут сделать, у них травмы", — щодня начитують з телесуфлерів малята типу Каца і Варламова. "Россияне травмированы путиным, и не должны быть наказаны санкциями", — лунає від європейських консерв у Європі.

А що ж світова спільнота?

"Вигадана Анна" непогано описала образи обдурених росіянкою багатіїв. Коли дуже соромно зізнатись, що тебе, впливового та крутого, обвела нікчемна росіянка. Тому залягай на дно і стули пельку. Низка країн ЄС, низка інституцій три місяці просто боїться сказати, що росіяни їх розводили чверть століття, як кошенят. Це і породжує бажання зійтись посередині і "зберегти обличчя путіну". Соромно сказати світу, що ти лох. Статус як рукою зніме. Тому зберігають обличчя собі, бо зізнатись, що в питаннях фінансової грамотності ти повне зеро, — зло.

Джерело

Схожі новини