Передплата 2024 «Добрий господар»

Я не знаю, чому для путіна вбивати та гвалтувати дітей ок, а не віддавати борги - не ок

Можливо тому, що дефолт йому буде складніше пояснити росіянам

Щодо дефолту

1. Так, він скоріш за все буде трохи менше, ніж через 30 днів.

2. Так, жодного відчутного матеріального ефекту в короткостроковій перспективі для росії не буде. Бо головний короткостроковий ефект дефолту - припинення та/або здорожчання доступу до зовнішнього фінансування. У росії через санкції його вже і так немає.

3. Але є короткостроковий символічний ефект. Я не знаю, відверто, чому для путіна вбивати та гвалтувати дітей ок, а не віддавати борги - не ок.

Проте, він дуже хоче цього дефолту уникнути. Прямо дуже-дуже. Навіть погашали минулого разу з незамороженої частини валютної подушки. Можливо тому, що дефолт йому буде складніше пояснити росіянам.

Або тому, що дефолт піднімає знов нагору питання корупції в росії, а путін любить дорогі яхти.

Або тому, що з більшовицької революції — це перший дефолт за зовнішніми запозиченнями і навіть більшовики обслуговували борги, та цю сторінку з історії стерти неможливо.

Не знаю, що в голові у цього м‘ясника-некрократа, але це чомусь для нього дуже боляче.

4. Ціннісний ефект - гроші пахнуть.

Це перший дефолт в історії світу, коли країна має гроші, щоб погасити борги, але ці гроші в неї не беруть, бо руки даючого в українській крові. Це дуже важливо. Це настільки про цінності, наскільки тільки можна собі уявити.

5. В довгостроковій перспективі дефолт - це гирі на ногах росії та кожного російського бізнесмена в конкуренції на світовій арені.

Роки після того, як в росії, можливо, зміниться влада. Уявимо, що буде демократичний уряд. росія буде отримувати гроші на зовнішніх ринках дорого на умовах більш невигідних за інших.

Десятиріччями історія цього дефолту буде в «резюме» росії, яке відкриватиме кожен кредитор перед тим, як видати гроші. А без зовнішніх запозичень економіки в сучасному світі не живуть.

Джерело

Схожі новини