Передплата 2024 «Добрий господар»

Що означає статус держави-спонсору тероризму для росії?

Розповідаю по пунктах, як працює цей механізм

Ми закликаємо США:

1. Визнання росії державою-спонсором тероризму: спочатку Державний департамент США отримує звернення щодо підготовки відповідного висновку;

2. Цей висновок підтримують;

3. Санкції як проти рф, так і держав, що співпрацюють з нею – посилюються. Але це вже ті санкції, що підходять по статусу держави-спонсора тероризму. Аби розуміти масштаб тиску, врахуйте: державами-спонсорами тероризму визнано Іран, КНДР, Сирію, Кубу. Деякий час у списку перебувала Лівія – не думаю, що їй надто сподобалось.

Державам-спонсорам тероризму перекривається доступ не тільки до економічної допомоги чи зброї. На це вони й так не розраховують. Головне, що зникає будь-який шанс на отримання технологій чи товарів ПОДВІЙНОГО призначення (ті речі, які можна використати як у цивільному, так і військовому сенсі). Це ядерна енергія та її забезпечення, радіолокація, навіть комп’ютери. Росіяни будуть неандертальцями.

Дипломатичний імунітет також знімається. Бути парламентером агресора – одна річ, але речникам терористичних організацій точно ніхто не буде радий. Лавров може відвикати від іноземних поїздок прямо зараз.

4. Ділові та урядові кола, які підтримали агресію – також отримують нові санкції. Відповідно, також в абсолютно новому статусі, що відкриває додаткові можливості.

5. Так звані «ДНР», «ЛНР» та – що підкреслюю – ЗБРОЙНІ СИЛИ рф визнаються терористичними організаціями. Це дуже важливо! Щодо бананових республік кремля всі й так були в курсі, але далеко не кожен був готовий визнавати їх терористичними утвореннями. Тепер доведеться. І не просто проросійські анклави, а й армію країни-агресора.

6. Підтримка України в плані оборони, санкцій, гуманітарних питань та фінансової допомоги – повністю підтримується. Тут все зрозуміло, дякуємо міжнародним партнерам.

7. Підкреслюємо на офіційному рівні, що дії росії та її президента є актом міжнародного тероризму ЗГІДНО з терміном, визначеним Держдепом США. Тобто ми з союзниками починаємо говорити однією мовою та спільними термінами, аби протистояти російській агресії.

Джерело

Схожі новини