Передплата 2024 ВЗ

Перша глава російського нацизму

Сьогоднішні кадри з Бучі, Гостомеля, Ірпеня – це кадри з нового страшного у своїй відвертості фільму. Фільму про російський нацизм

Звичайний фашизм. Був такий фільм Михайла Ромма. До речі, я не погоджуюся з тим, що показане у фільмі – фашизм.

Класичний фашизм – це режим Муссоліні. Досить травоїдний, до речі, якщо порівнювати із нацизмом гітлерівської Німеччини. Або із соціалізмом у версії Леніна – Сталіна. Це як порівнювати хом'яка з тиграми-людожерами: всі троє ссавці, але на цьому схожість закінчується.

Фільм Ромма – про нацизм та його криваву спадщину. Але в радянській реальності ретельно уникали аналогій червоного з коричневим, тому нацизм прикривали табличкою "фашизм", щоб нікому й на думку не спало, що срср – справжнісінька фашистська держава. Мовляв, ми не такі! Ми – інші!

Сьогодні є дуже точний термін, який описує нинішню основну російську ідеологію: російський фашизм – рашизм.

Читайте також: «Це не війна, а реально геноцид»

Нацизм – російський нацизм – є невід'ємною частиною рашизму. А антиукраїнізм росіян, як свого часу антисемітизм німців, є основною віссю рашистської ідеології. Її рушійна сила, її кров. Нинішній військовий психоз у росії, попри маскування під антифашизм, – це чистої води нацизм із виразним, відвертим антиукраїнізмом в анамнезі.

В принципі, нацизм у росії – явище не нове, звичне. Інтернаціоналізм, у якому є старші брати, а є "хо*ли", "ж*ди", "ч*рки", "гризуни", "нацмени" – це якийсь дивний інтернаціоналізм. Але на державному рівні цього ніколи не визнавали. У срср, наприклад, ніколи не було антисемітизму, але була квота на прийом євреїв до інститутів, у партію, на керівні посади.

Так, і сьогодні особисто я найбільшу кількість національних образ отримую від російських "нефашистів". Якось дивно для заявлених цілей з денацифікації цілого народу, чи не так?

Нині російська влада остаточно розчохлилася. Дозвольте мені процитувати дмитра медведєва, друга особа росії, яка вічно спить:

"Глибинне українство, яке підживлюється антиросійською отрутою та всепоглинаючою брехнею щодо своєї ідентичності, – це і є один великий фейк. Цього явища ніколи не було в історії. І зараз не існує. Змінити криваву та повну брехливих міфів свідомість частини нинішніх українців – найважливіша мета в ім'я спокою майбутніх поколінь самих українців".

Українське питання (або розв'язання українського питання) – термін, що використовується державними ЗМІ російської федерації в описі цілей політики президента рф путіна щодо української держави.

Розв'язання українського питання – термін, що використовується в описі цілей політики путіна, президента російської федерації щодо української держави після перемоги Революції Гідності. Під евфемізмом "остаточне вирішення" малося на увазі включення України до складу російської федерації або хоча б "фінляндизація", "демілітаризація та денацифікація".

Рішення про вторгнення в Україну було засноване на хибному уявленні України як неонацистської проксі-держави під впливом здебільшого Заходу і, за словами істориків, пам'яті про Другу світову війну.

Читайте також: «Рашизм треба прирівняти до фашизму, комунізму. І заборонити цю людиноненависницьку ідеологію»

Це я цитую статтю з "Вікіпедії", яка називається "Остаточне розв'язання єврейського питання".

Виявляється, у нас із євреями більше спільного, ніж можна було підозрювати.

Ми повинні розуміти, що у свідомості глибинного російського народу українці та Україна розлюдненні та понижені до рівня унтерменшів. Це робилося послідовно та цілеспрямовано протягом двадцяти років. Для розлюднення використовувалися телеканали, книжки, фільми, преса, інтернет.

Тож підтримка сьогоднішнього терору в Україні серед населення – це не випадковість, це цілеспрямовано сформований психоз, результат багаторічної праці пропагандистів.

Стаття на офіційному російському ресурсі – це антиукраїнський меморандум, що практично відкриває главу нового російського "Майн кампф". Із чим я росіян і вітаю. Черчилль ніколи не казав, що фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами, але фраза пророча, погодьтеся, кому б вона не належала. Фільм Ромма – приголомшливе документальне свідчення, що відкриває світові обличчя гітлерівського нацизму.

Сьогоднішні кадри з Бучі, Гостомеля, Ірпеня – це кадри з нового страшного у своїй відвертості фільму. Фільму про російський нацизм, про російську окупацію, про звірства, які творив рашизм на українській землі у 2022 році.

Перша глава. Жаль, не остання. Ми ще далеко не все знаємо про процедуру денацифікації у виконанні російських наці. Ще багато треба дізнатися, багато чому жахнутися.

Гітлерівський нацизм закінчився не на руїнах Рейхстагу, а в той момент, коли простих німців змусили дивитись на результати злочинів їхніх співгромадян, не відвертаючись. російський нацизм закінчиться тоді, коли простих росіян змусять дивитись на те, що накоїли російські війська в Україні.

На застрелених у потилицю людей зі зв'язаними за спиною руками. На зґвалтованих десятирічних дівчаток. На спалених цілими сім'ями українців. На жінок, над якими поглумилися і розчавили танком. На братські могили у розгромлених київських передмістях. На трупи по узбіччях доріг. На розстріляні з гармат цивільні машини.

А поки що рашизм живий, здоровий і чудово почувається. І годується українською кров'ю.

І немає іншого шляху зупинити його, окрім перемоги. Нашої перемоги.

Джерело

Схожі новини