Передплата 2024 «Добра кухня»

Наша перемога — це єдиний спосіб притягнути путіна і росію до відповідальності

Ми, українці, дуже хочемо побачити на лаві підсудних російських військових

«Переможців не судять» — жорстока фраза, справедливість якої, однак, підтверджена історією.

Сталін ніколи не відповів за злочини до, під час і після Другої світової. Він зайняв місце серед переможців нацизму, і ніхто не судив його за мільйони вбитих голодом, репресіями, за депортації народів, врешті за змову з тим же нацизмом.

Він навіть став засновником Організації об’єднаних націй, покликаної гарантувати мирний розвиток світу і завадити злочинам проти людства в майбутньому.

Тому що переможців не судять.

Очевидно, на те саме розраховує нині путін, армія якого чинить численні й масштабні воєнні злочини на українських теренах.

путін вірить, що опиниться переможцем у Києві, а не злочинцем у Гаазі.

Він знає: якщо переможе українців — усі розслідування щодо злочинів, навіть попри те, що вони вже почалися, можуть закінчитися нічим.

Для нас же має бути зрозуміло, що наша перемога — це єдиний спосіб притягнути путіна і росію до відповідальності за знищені Маріуполь, Чернігів, Харків, тисячі вбитих українців, жінок, дітей, розстріляні зелені коридори, використання забороненої зброї, здійснені раніше злочини, після окупації Криму і Донбасу.

Ми, українці, дуже хочемо побачити на лаві підсудних російських військових, які повторюватимуть найбільш вживану на Нюрнберзькому процесі фразу: «Я лиш виконував наказ». Дуже хочемо побачити там і того, хто віддавав цей наказ — самого путіна.

Тому ми переможемо.

Джерело

Схожі новини