Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Де проходить кордон між дикунами і цивілізацією

Ілюстрація до війни

Як на мене, ця фотографія найкраща ілюстрація різниці між «нами» і «ними».

Торговельний автомат. В одному з підприємств, у будівлі, яка з волі війни опинилась на лінії фронту. Там стоїть один із підрозділів. Понад десять днів стоїть. Господарів будівлі давно немає – усі евакуйовані.

Торговельний автомат. З батончиками, снеками та колою. Які є стандартним «підживленням» на війні. Завжди.

Автомат цілий. Стоїть у проході, через який бійці проходять щодня десятки разів. За ним ніхто не спостерігає. Його ніхто не охороняє. Вміст автомата відокремлений від зовнішнього світу лише крихким склом.

Але автомат цілий. Усі ласощі на місці.

Коли хлопці спитали мене, навіщо мені фото автомата, я пояснив – ілюстрація до війни. Автомат із їжею. Цілий. Недоторканий. Попри напружену ситуацію із постачанням у перші дні – він їх пережив. І стоїть тут, нагадуванням про мирне життя. І людські закони.

Знаєте, що відповіли? «А що тут особливого? У ньому оплата зараз не приймається. Все одно купити нічого не можна. Ми його відключили, доки господарі не повернуться».

Розумієте? Для нас це нормально.

А ті виродки, які прийшли «покотитися бліцкригом», і тепер брудні, зачухані, але зухвалі, мародерять по околицях – вони з іншої планети.

Зліпленої з лайна, як і їхня «мораль».

Бо саме у цьому проходить кордон між дикунами і цивілізацією.

І ось і заради того, щоб у нас і далі було «по-людськи», а не так як у них – варто упиратися, бити їх і гнати звідси на*уй.

І тому саме ми – переможемо.

Джерело

Схожі новини