Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не завжди поруч буде професор Дамблдор

"Гаррі Поттер 20 років потому…" - це не художній фільм - продовження магічної саги

Витримка славою і грошима, рання кар’єра. Далеко не всі дорослі здатні скласти цей іспит. А діти, підлітки і зовсім юні особи?

Йдеться про трьох зірок фільмів про Гаррі Поттера: Еммі Вотсон, Денієлля Редкліффа, Руперта Ґрінта.

Коли почалися зйомки, то акторці, яка зіграла Герміону Ґрейнджер, було всього 9 років (як мої доньки зараз). Вона була в цій трійці найменшою. Діти навіть не уявляли, з зірками якої величини вони працюють на майданчику. Вони грались, грали і навіть не залишили навчання у своїх школах. Реальних, а не в Гоґвортсі.

"Гаррі Поттер 20 років потому…" - це не художній фільм - продовження магічної саги. Це зустріч зірок всіх восьми фільмів в чарівній школі. Без Джоан Роулінг і тих, хто в інших світах.

Еммі Вотсон, якій сьогодні 31 рік, в гарній білій сукні відкриває двері у … різдвяну казку Гоґвортсу. Це розповідь не про таємниці зйомок чарівних трюків і приголомшливого гриму… Це відверті інтерв‘ю про дорослішання: насолоди від безпосередньої дитячої гри, перше кохання, перші поцілунки, випускний бал, підліткові проблеми, вибір між добром і злом, сприйняття смерті, життєві цінності, як воно бути знаменитою дитиною.

«Найбільше мене лякала думка, що найважливіше в нашому житті вже позаду», - зізнався Денієл Редкліфф (32 роки, роль Гаррі Поттера).

Емма Вотсон відверто зізналась, що хотіла відмовитись від зйомок в "Гаррі Поттер та Орден Фенікса" у 2007 році. Пояснює вона це просто: «Думаю, мені було страшно». Еммі було складно і зніматись, і вчитися. Питання вибору мучило юну дівчину: навчання чи кінокар‘єра.

"Ми сім'я. І завжди будемо частиною життя одне одного", – говорить у фільмі Руперт Ґрінт (34 роки, роль Рона Візлі).

Так, вони були разом 10 років, саме стільки тривали зйомки фільмів. Вони виросли разом. Вони згадують і плачуть… Така вона зустріч кращих випускників Гоґвортсу.

Наші улюблені герої не залишились виключно зірками однієї кіносаги з тавром блискавки на все життя. Всі активно залучені на кіномайданчиках.

«Відмінницею» і в реальному житті залишається Емма Вотсон. Вже у 19 років вона потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найоплачуваніша актриса. Серед найвідоміших стрічок останніх років : роль Белль в «Красуні і чудовиську» та Мег Марч в «Маленьких жінках».

А ще фільм «Гаррі Поттер 20 років потому…» - хроніка нашого часу. Наші старші діти - ровесники головних акторів, і росли на книжках Джоан Роулінг.

Діти ростуть швидко і складають свої іспити

А ще … зізнаюсь. Мені здається, що цю сагу ми з Романом любимо більше, ніж наші діти. А їм ще треба осягнути, що в житті завжди треба обирати: з ким ти… з Гаррі чи Малфоєм… І не завжди поруч буде професор Дамблдор.

В ці різдвяні свята… навіть дорослі вірять в дива. Ніколи не забуду, як кілька років поспіль ми купували для нашої маленької донечки Насті чарівні палички, а вона плакала і складала їх в ящик. І тільки коли підросла, змогла пояснити: «Ви купуєте зламані, вони всі не працюють, а мені дуже треба почаклувати».

Як там у Джоан Роулінг: «Все можливо, якщо ніхто не довів, що цього не існує».

Джерело

Схожі новини