Передплата 2024 ВЗ

«А, може, це ви фарбу витягнули?!”

Передсвяткові закупи зіпсували настрій

Пригадую не так давно, купила в одному супермаркеті яйця в коробочці. Коли прийшла додому, двох яєць всередині не було... Тепер перед тим, як купувати щось в упаковках, за можливості, перевіряю вміст товару!

Не раз бачила у соцмережах, як люди розповідають про неякісні товари, які придбали у тому, чи іншому магазині — печиво з пліснявою, або хліб не першої свіжості. Мені теж якось доводилося таку випічку повертати... Продавчині з останніх сил намагалися мене переконати, що плісняви у хлібі немає... Гроші повертали неохоче.

Моя колежанка святкує День народження у новорічну ніч. Звісно, перед святкуванням, як кожна жінка, вирішила навести красу. Купила фарбу для волосся в одному з популярних магазинів з хімією. Фарбувалася вдома. Взяла до рук коробку, розпакувала її, аж раптом побачила, що тюбика з фарбою... немає! Скільки фарбує волосся, такого “сюрпризу” ще не було! Фарба — відомого бренду, доволі популярна в Україні. Стало якось дуже прикро... День народження “на носі”. Вирішила зателефонувати на “гарячу лінію” компанії. Там ґречно вислухали зауваження, сказали, що проведуть розслідування і з’ясують: “прокол” стався на виробництві, чи у магазині?! Гроші пообіцяли повернути — 200 грн, як то кажуть, на дорозі не валяються!

Натомість у самому магазині до колежанки поставилися з підозрою

У розмові зауважили: “А, може, це ви фарбу витягнули?!”.

Вікторія була шокована таким упередженим ставленням з боку продавців. Невже вирішила перед Новим роком “нажитися” на фарбі?! Тільки після того, як жінка сказала продавцям, що уже зателефонувала зі скаргою на “гарячу лінію” компанії, тон продавців з претензійного дещо змінився на більш лояльний. Здавалося до того моменту, ніхто не збирався повертати їй гроші (або міняти фарбу), а тим більше вибачатися…

Врешті-решт продавець здалася. Переглянула камери відеоспостереження. З підсобки повернулась з новою упаковкою фарби. Відкрила коробку. Перевірила вміст. Після того, мовчки її простягнула. Вибачення ледь з себе витиснула... І лише після того, як Вікторія звернула на це увагу!

Ще один неприємний “сюрприз” чекав на колежанку уже за святковим столом. Але у цій ситуації, її провина у тому, що червону ікру ... купила з рук! Щоправда, з продавцем, який торгує з машини польськими товарами, жінка була добре знайома. Не раз у нього купувала продукти. Тож повірила йому на слово…

- А червона ікра у вас хороша? - запитала продавця.

- Зернятка гарні, великі, - відповів той.

Вікторія каже, зернятка і справді були гарні. Продавець не збрехав. “Тільки це не зернятка ікри... На смак — гидота! У рибному магазині, що на Привокзальному ринку, червону ікру продають по 140 грн за баночку. Ця ікра, можливо, не з лосося, а з форелі. Але її хоча б їсти можна (У магазині з норвезькою рибою за 100 грамів червоної ікри з лосося правлять 500 грн. - Авт.). Те, що я купила з рук за 200 грн, це навіть не білкова ікра, їсти це було неможливо”, - обурюється жінка і радить усім бути уважними з передсвятковими закупами.

А цю так звану “ікру” жінка обов’язково поверне назад. Але тепер буде прискіпливіше обирати товари. Особливо, перед святами!

Читайте також: Скумбрія за 8 гривень: чи можна таку знайти на ринку у Львові?

Схожі новини