Передплата 2024 ВЗ

Як Артеменко лякає кримчан Америкою...

Депутат Верховної Ради Андрій Артеменко підняв російську пропагандистську брехню на новий щабель. Тепер уже замало перекручувати факти або казати напівправду.

Артеменко вигадав від початку і до кінця фантастичну історію і виголосив її з трибуни Верховної Ради. Відтак дав підстави новій американській адміністрації  засумніватися -  у Верховній Раді засідають адекватні політики чи це  збіговисько божевільних? А ще дав точний пас російським пропагандистам.

Отже, що знову вчудив цей горе-депутат, який, нагадаємо, “прославився” тим, що незадовго до відставки одіозного радника президента США Майкла Флінна передав йому так званий план нормалізації відносин між Україною і Росією.  План передбачав проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років. За даними видання The New York Times, яке, власне, оприлюднило цю інформацію, “план Артеменка” був узгоджений у Кремлі. А за даними народного депутата Вікторії Сюмар, пан Артеменко минулого року кілька разів їздив до Москви, попередньо не узгоджуючи цей візит з СБУ чи іншими офіційними установами в Україні.

Але на цьому “геніальному” плані Артеменко не зупинився. Остапа, як бачимо, понесло. Перекрутивши російську пропагандистську брехню, що міститься на одному англомовному сайті, який, з великою вірогідністю, фінансується спецслужбами РФ, пан Артеменко зробив наукове відкриття, що Крим належить США.

На згаданому сайті йдеться про те, що в 1929 році  Росія, аби дістати позику на індустріалізацію країни, віддала 200 американським банкірам (єврейського походження) у заставу Крим. Відтак євреї хотіли створити там свою автономію. Але   вождь Сталін від такого розвитку подій врятував нещасну Росію.

Переказувати історію в такому вигляді пан Артеменко не ризикнув, бо внутрішній голос йому підказував, що в Америці швидко зметикують, звідки роги ростуть. Та й уряд Канади міг би замислитися, кому ж він паспорт видав (з’ясувалося, що Артеменко має подвійне громадянство: окрім українського, отримав канадське). Тож горе-депутат трохи змінив легенду: за його словами, кредит було видано не в 1929-му, а в 1920 році. І надавали його не міфічні банкіри-євреї, а уряд США під заставу території Криму. Звісно, цю інформацію з задоволенням розтиражували російські пропагандистські ЗМІ з відповідними коментарями.

Для чого Артеменко озвучив цю маячню сивої кобили? Щоб виправдати анексію Криму росіянами. Мовляв, якби це не зробила Росія, то не було б гарантії, що це могла б зробити Америка. Це зроблено для лякливих кримчан, накачаних антиамериканською риторикою російських пропагандистських ЗМІ. Які боялися кораблів НАТО, котрими їх методично лякали в телевізорі. А зараз це зроблено для того, щоб і кримчани, які дещо розчаровані “російською весною”, бо чекали від Путіна дещо іншого, вкотре утвердилися в думці, що якби не Росія, то  Крим вже топтав би американський чобіт...

Якщо спікер парламенту Андрій Парубій не хоче, аби вкотре постраждала репутація Верховної Ради України, він щонайменше мусить винести питання поведінки депутата Андрія Артеменка на Комітет з питань депутатської етики. А від генпрокурора Юрія Луценка хотілося б почути чітку відповідь, чи не порушив, часом, депутат, який вже мав конфлікт із законом у минулому, чинне законодавство? А якщо у його діях є ознаки державної зради, то відповідати має за усією строгістю закону. Щоб іншим у голову не лізла всіляка маячня...

Схожі новини