Передплата 2024 «Добра кухня»

Впровадження електронного декларування держслужбовців – революційна подія

Сьогодні у ГПУ відбулася презентація системи електронного декларування майна держслужбовців за участі Наталії Корчак, Голови Національного агентства з питань запобігання корупції та Блерти Чели, заступниці Директора програми розвитку ООН в Україні.

Впровадження електронного декларування держслужбовців – революційна подія
Впровадження електронного декларування держслужбовців – революційна подія

Відомий фантаст Артур Кларк писав, що кожна революційна ідея має 3 етапи. Перший — «це абсолютно не можливо», другий — «можливо, але не на часі», третій — «я давно казав, що це треба робити».

Впровадження електронного декларування держслужбовців — революційна подія. Вона ставить на прозору основу функціонування української держави та може повернути довіру українців до державної влади.

Пам’ятаю, як складно закон проходив в парламенті, бо кожен депутат приміряв його на себе. Зрештою закон був підтриманий, ті, хто за нього проголосував ввійшов у історію. А от ті, хто заповнить електронну декларацію,- ввійдуть у вічність:) Сьогодні я вітаю Голову Національного агентства з питань запобігання корупції пані Наталію Корчак з початком роботи та запевняю, що Генеральна прокуратура з задоволенням буде підхоплювати виявлені НАЗК порушення закону. Уже в жовтні, коли закінчиться термін подачі декларацій високопосадовців ми побачимо перші результати роботи агентства. Дуже хотів би, щоб вже цього року ми мали кілька успішних справ, які засвідчать рівність усіх перед законом.

Схожі новини