Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Глухонімота

Наша газета писала недавно про те, що через пошкодження у господарстві «Укртелекому» у помешканнях багатьох львів’ян тижнями не працюють телефони. Розслідування «ВЗ» показало, що ситуація значно гірша, ніж здавалася спочатку.

Через ці несправності не працюють телефони та Інтернет у цілих мікрорайонах міста! Зокрема, на Новому Львові, у районі вулиць Гашека-Максимовича. Над скаргами обурених львів’ян безпосередньо у служби обслуговування абонентів «Укртелекому» на вулицях Дорошенка і Генерала Чупринки тамтешні працівники насміхаються: мовляв, не ви одні такі, терпіть. Жодним чином не реагує на подібні письмові звернення і керівник Львівської філії «Укртелекому» пан Андрухів, як, до речі, й на критичний виступ «Високого Замку».

Чиновники цієї контори пояснюють це неподобство тим, що хтось вирізав і вкрав з-під землі шматки телефонного кабелю, тож «Укртелеком» охопили розпач і апатія. Не треба бути комісаром Мегре чи Шерлоком Холмсом, аби практично безпомилково визначити: цей злочин вчинили свої ж. Адже треба точно знати, куди саме слід проникнути і який кабель різати. Крім того, це ще раз свідчить про безлад у зв’язківців, які не можуть чи не хочуть надійно захистити своє господарство. Зрештою, чому це повинно позначатися на львів’янах?

Певно, найбільше потерпають самотні й немічні люди, для яких телефон — єдиний зв’язок зі світом. Якщо хтось із них занедужає, то не зможе навіть викликати «швидку». Цікаво, що було б, якби раптом бодай на день перестали працювати всі службові й домашні телефони разом з Інтернетом у пана Андрухіва, мера Садового та їхніх численних підлеглих?

Повним знущанням над льві­в’янами, телефони яких є глухонімими більш як місяць, виглядає те, що вони отримують від «Укртелекому» рахунки на сплату за користування телефоном за жовтень — тобто за ті послуги, які не надавалися, яких і бути не могло через оту глухонімоту.

А що, коли всі ті, хто через «укртелекомівський» безлад тривалий час позбавлені можливості користуватися дротовим телефоном та Інтернетом, який для багатьох є не розвагою, а засобом праці і джерелом заробітку, подадуть на львівський «Укртелеком» судові позови на відшкодування чималих і моральних, і, що важливо, матеріальних збитків?