Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голосую вперше...

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори і для молоді постає перший вагомий вибір, який вплине не лише на їх долю, а й на всю країну.

 Для мене цьогорічні вибори, як і для моїх ровесників, є першими у житті, тож вирішив поставитись до них вкрай відповідально. Помітив, що у багатьох моїх однолітків цей процес відходить переважно на другий, а то й на третій план, а вибір кандидата ґрунтується виключно на суб’єктивних судженнях про нього. Ці судження зазвичай є віддзеркаленням думок  батьків, знайомих чи друзів. 

Переважно кандидати у депутати до рад різних рівнів знайомі нам поверхово, тож  багато хто віддає свій голос навмання, або за людину, яка є найбільше на слуху.

Утримання від голосу -  це також вибір, проте і до нього варто підійти зважено. Але утримавшись, ви не тільки позбавляєте голосу «не досить   гідних народної підтримки осіб», а й можливо, тих людей, які справді можуть щось змінити на краще.

Вибори повинні спонукати до  критичного осмислення, аби я вже зараз, у молодому віці, почав формувати свою політичну і життєву позицію. Отож, перше, що варто зробити, — ознайомитись із кожним кандидатом. Це не просто -  знайти у переповнених  різноманітним “мотлохом” інформаційних ресурсах текстах, справді неупереджені судження про кандидата. Інформація повинна бути не надто новою, адже тексти, написані 2015 року, скоріш за все будуть просякнуті виборчою агітацією, тож не завжди їм можна довіряти.

 Якщо ви сумніваєтесь у чесності того чи іншого кандидата, варто ознайомитись із статистичними даними його доходів, освіти, діяльності. При бажанні це усе можна знайти на інформаційних ресурсах, яким довіряєте.

 Ці прості речі можуть здатись банальними, проте саме встановлення для себе інформаційного простору, в якому буде розвиватись ваше критичне мислення, є запорукою успіху виборчої кампанії в Україні, зробивши вибір навіть наймолодших українців, більш зваженим.  А я особисто 25 жовтня на вибори піду і таки зроблю свій вибір! 

Схожі новини