Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А за межигірських страусів у Страсбурзі не судитиметься?

Нудно нашому «легітимному» у Ростові. Ось і знайшов собі розвагу — строчити позови в Європейський суд.

Зі шкіри лізе, щоб Україна не випала з лідерів за кількістю звернень до Феміди у Страсбурзі (ще торік усіх обігнали). Скільки ручок переламав, скільки грошей на британських адвокатів витратив, і ніяк не заспокоїться. То через запроваджені проти нього європейські санкції позови клепав. А тепер скаржиться до Страсбурга, що в Україні його ображають: ледь не на кожному кроці, бачите, порушують права законослухняного до кінчиків страусячих мештів Януковича. І через інакодумство його переслідують, і права на справедливий суд позбавляють, і скарги щодо замаху на його життя ігнорують. 

З таким «пресинговим» списком хоч політичного притулку в Європі проси. Ось тільки «легітимний», який так до європейської Феміди волає, в ту Європу навіть носа боїться показати. Зачаївся у «раша-матушці», як миша під віником і лише  час від часу попискує. Як не кремлівські «шпаргалки» з пропагандистським «гоном» озвучує, то перед Європою з ростовського «схрону» скиглить. Точніше, найняв для скиглення круту адвокатську контору. І не під боком, російську, а з  Туманного Альбіону виписав. Щоб оплатити послуги британських адвокатів, бідолашному Януковичу, мабуть, довелося авансом гонорар за чергову ненаписану книгу просити (у того самого видавництва, яке так щедро оплачувало письменницькі труди тоді ще президента Януковича, вимірюючи їх  восьмизначними сумами). А то вантажівок добра, яке встиг під час втечі вивезти, хіба тільки на утримання російського «Межигір’я» й армію приватних бодігардів (яка 24 години на добу дорогоцінне тіло «легітимного» стереже) вистачає. І тут Україна «чесного» Януковича обділила: пенсію втікачу нараховували, нараховували, а потім бац — і заморозили. Може, наступний позов Януковича до Європейського суду буде саме про це? А потім можна ще оскаржити «експропріацію» межигірських страусів. А то улюблені туфлі з африканських пташок не вічні — здалося б вже нові замовити з доморощених довгоногих. 

Наразі ж британські адвокати «легітимного» клопочуть за шкуру не страусів, а самого Януковича. Намагаються довести, що кримінальні справи проти нього в Україні — політична розправа, не більше. Так, наче за президентства Януковича не було ні омитого кров’ю Майдану, ні «прикарманеної» Сім’єю державної казни, ні драконівських законів, які наближали Україну до диктатури. 

«Янукович звернувся з позовом, бо очевидно, що українська влада сповнена рішучості довести звинувачення проти нього. Вони дозволили несправедливий судовий розгляд, порушують його основні людські права бути присутнім і захищатися від звинувачень, які він категорично заперечує», - коментують чергове звернення «легітимного» до Європейського суду його британські захисники. Старанно щедрі гонорари відпрацьовують. Хай би в Україну приїхали і розповіли про невинуватість Януковича, дивлячись в очі тим, чиї рідні і близькі пішли на небо Небесною сотнею чи віддали життя, воюючи за Донбас, де Янукович і його «бариги» роками сепаратизм і «русский мир» леліяли. 

 

Схожі новини