Передплата 2024 «Добрий господар»

Особливо небезпечна Ада Роговцева

Усім добре відомо про маразматичні вибрики російської Феміди. От уже справді сміх та гріх, тільки від того сміху сльози такі гіркі…

 

Найперше на гадці — ганебне судилище над Надією Савченко. Вже сам факт утримання за гратами депутата парламенті держави і Європарламенту, яка має дипломатичний імунітет, - нонсенс у світовій практиці. Вигадані проти неї вар’ятські звинувачення адвокати розбили в порох, але Росії на це начхати.

25 серпня суд у Ростові-на-Дону покарав українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка на, відповідно, 20 і 10 років колонії суворого режиму. Їх звинуватили у... підготовці вибуху пам’ятника Леніну в Сімферополі, який не стався, а тому ніхто не постраждав. А там за буцімто підпал офісних приміщень у тому ж Сімферополі, оцінивши збитки у 30 тисяч (не мільйонів!) рублів (не доларів!), хоча насправді двері були входом в організації, у назвах яких є слово «Росія». Коли так званий суддя запитав, чи зрозуміли вони вирок, у відповідь Сенцов і Кольченко заспівали Гімн України.

Головний редактор польської «Газети виборчої» Адам Михнік на її першій сторінці написав: «Сьогодні Росією правлять офіцери і агенти КДБ. Від них смердить страхом перед власним народом. Та нутром вони розуміють, що в цьому процесі переміг Сенцов, а вирок отримав Володимир Путін».

За неймовірним збігом, того ж таки 25 серпня інший російський суд — у Владимирі —достроково звільнив з-за грат колишню начальницю департаменту майнових відносин Міністепрства оборони РФ Євгенію Васильєву — на п’ятий день(!) після  навбуття чинності вироку про п’ятирічний термін позбавлення волі по так званій справі «Оборонсервісу».

Її засудили за крадіжку в держави 10 мільйонів доларів, хоча на початковому етапі розслідування йшлося про вп’ятеро більшу суму. Загалом Васильєва провела в СІЗО і в колонії 109 днів, а перед тим 34 місяці - під так званим домашнім арештом у своїй 13-кімнатній квартирі у центрі Москви. Саме в ній під час обшуку вилучили 19 кілограмів ювелірних виробів, усього заарештували майна (без урахування нерухомості) на 450 мільйонів рублів. Одного з фігурантів справи «Оборонсервісу», тодішнього мінстра оборони РФ і друга Путіна Сердюкова, амністували ще в ході слідства.

На суді, який звільнив Васильєву, представник колонії, в якій вона провела аж п’ять днів, охарактеризував її так: «Васильєва виявляє інтерес до культурно-масових заходів, бере в них участь, відвідує лекції. Вона охайна, добре налагоджує стосунки з іншими засудженими, а також добре застеляє постіль». Щодо доброго налагодження стосунків з іншими зечками, ще б пак: поцупвши 10 мільйонів доларів, хіба важко за якихось п’ять днів знюхатися з іншими злодійками, аферистами і бандитками! Для них Васильєва — авторитет.

Але найбільший апофігей російської Феміди навіть не в цьому. Недавно Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти... громадянки України, мешканки Києва,  народної артистки Ади Роговцевої. Всенародну улюбленицю, Жінку і Патріотку, Героя України кремлівські «правоохоронці» звинуватили в тому, що Ада Миколаївна на одному із своїх виступів організувала збір коштів про потреб українських воїнів АТО. 58 тисяч гривень були негайно передані за призначенням, що й стало причиною гніву російських прокурорів.

В одному з недавніх інтерв’ю вдова Богдана Ступки журливо сказала: «Часом думаю: може, й добре, що Богдан Сильвестрович не дожив до наших днів і не бачить усього цього неподобства і трагедії на Донбасі...» Ступка, який мав феноменальне почуття гумору, блискуче зіграв у кіно роль Остапа Вишні, насміхається з Путіна з небес. Тільки ця обставина завадила Кремлю порушити кримінальну справу і проти нього: перша ж роль у кіно, після якої Богдан Сильвестрович прокинувся знаменитим, явно не подобається російським ідеологам. У знаменитому «Білому птахові з чорною ознакою» він зіграв роль бандерівця Ореста.

Між іншим, чи не посадили ще в Росії, бува, Романа Віктюка, який постійно наголошує, що народився у Львові, і повторює: «Я — бандерівець!»?

Схожі новини