Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Злочинність не має партійного забарвлення

Події в Мукачево стали точкою зіткнення двох злоякісних явищ: незаконних формувань бойовиків і укоріненої мафії.

Жоден патріотизм не може виправдати наявність озброєних до зубів людей за 1600 км від фронту. Злочинність не має партійного забарвлення.

Так само жодні слова про стабільність не повинні заміняти боротьбу з організованими контрабандистами та наркоділерами, які відкрито співпрацюють з силовиками і владою на місцях.

Я робив усе можливе для прискорення прийняття Закону про поліцію саме тому, що міліція явно здалася в боротьбі з багаточисельними злочинними групами під дахами регіональних кланів і під прапорами патріотів. Успіх столичного поліцейського патруля залишиться лише фасадною реформою, якщо терміново не перезавантажити райвідділи в областях шляхом набору нового персоналу і відбору на конкурсі нових начальників та заступників РВ поліції. Саме такий план оновлення свого відомства проголосила Генпрокуратура. Саме так одночасно і негайно має діяти і МВС.

Уряд мусить терміново призначити позапартійного професіонала на посаду Начальника Національної поліції. Заміна корумпованих і деморалізованих кадрів в центрі і на місцях дасть можливість відновити наступ на всі прояви бандитизму. Це дозволить зупинити розповзання збройного насилля і відновити монополію держави на застосування сили в законному порядку. В іншому випадку Україна перетвориться на територію хаосу та беззаконня — як про те мріють у Кремлі.

Схожі новини