Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ягоди годжі – не таблетка для схуднення

Протягом багатьох століть повнота української жінки була її гордістю. Та часи змінюються, відходять у минуле стереотипи, а разом з ними й ідеали краси.

Відтоді, як у світі з’явилися зовсім інші параметри фігури, повненькі жінки втратили спокій і сон. Кожна мріє позбутися зайвих кілограмів і виглядати, як порцелянова статуетка. Одні мордують свій організм драконівськими дієтами, відвідують фітнес-центри, інші шукають легші шляхи і купуються на розрекламовані засоби для схуднення. Потрапила на цей гачок і я. Худнути вирішила за допомогою ягід годжі. Обіцяли, що вже за тиждень можу позбутися двох-трьох кілограмів.

Остаточно мене переконала телепередача, де головною героїнею була дівчина-анорексичка. На екрані показували знімки, з яких усміхалася повненька юнка. Дівчина розповідала, що закохалася у хлопця, але він їй сказав, що не любить товстунок. Дівчина прочитала про ягоди для схуднення. Щоб пришвидшити процес, замість норми вживала потрійну порцію. Через це висохла і стала схожою на гербарій. А на програму прийшла, щоб застерегти тих, хто хоче позбутися зай­вої ваги: у жодному разі не переборщувати з ягодами, а вживати не більше столової ложки на день.

Я почала вивчати довідкову літературу. Дізналася, що у Тибеті, де росте у долинах ягода годжі, її вважають справжнім скарбом, бо є ліками від багатьох хвороб. Серед шанувальників і пропагандистів диво-ягід багато зірок шоу-бізнесу і навіть спортсменів. Ці ягоди називають “природною віагрою і антидепресантом в одному флаконі”, “плодом довголіття” і “ягодами щастя”.

Хмизу до вогню підкинула моя знайома, яку випадково зустріла у центрі міста. Мені назустріч “летящей походкой” йшла життєрадісна підтягнута жінка на високих підборах. Вислухавши від мене море компліментів, на моє запитання: “Ти, мабуть, закохалася?”, знайома відповіла, що вживає ягоди годжі. Сумніву у мене більше не було.

Наступного ранку я запарила першу столову ложку ягід. Витягнула вагу, щоб перед цим історичним моментом зважитися. Відтоді мій кожен день розпочинався з горнятка запарених ягід і зважування. Та вперта стрілка на вазі не мала наміру посунутися хоч на 100 грамів назад.

Минув тиждень, потім ще один і ще один... Закінчилася перша пачка ягід, потім друга. Яким же було моє здивування, коли стрілка на вазі зрушила з місця і піднялася на дві позначки вгору! Мати Божа, завдяки диво-ягодам добрала до своєї ваги два кілограми!

Надії я не втрачала, диво-ягоди ні в чому не звинувачувала. Думала, на Різдвяні свята з’їла кілька зайвих пампушків — от і наслідки не забарилися. Але минуло Різдво, вже скоро будуть Великодні свята, а моя вага... росте! До двох кілограмів додалися ще два.

Пригадала анекдот, як на дієті сиділа блондинка і всім охочим давала рецепт: “На сніданок — секс, на обід — кекс, на вечерю — знову секс. Якщо і це не допоможе, вилучити з раціону страви з борошна”. От і у моєму випадку треба щось вилучити з денного раціону. Я вирішила, що це будуть ягоди годжі. Бо, як сказала одна моя подруга, найкраща дієта для схуднення — “заклеїти рот скотчем”.

Схожі новини