Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Закінчилася виборча кампанія

Найважливішим у кампанії вважав недопущення чергової війни партій Майдану

Чотири тижні провів на зустрічах з людьми. Не сумніваюся в перемозі Блоку Петра Порошенка. Але чітко відчуваю, що це останній шанс правовими механізмами змінити життя країни. Розпач і агресія від бездіяльності за 7 місяців постмайданної влади — зашкалює. На це накладається безсоромна олігархічна гра в радикалізм бойових клоунів і популізм регіональних бурбонів, що нічому не навчилися.

Кремль зазнав невдачі у військовому поході проти України. Але зараз вочевидь реалізується новий План Путіна по організації контрреволюційного путчу в Києві. Наш заклик до єднання є не просто слоганом, а рецептом виживання Української Держави в цей історичний момент.

Саме тому найважливішим у кампанії вважав недопущення чергової війни партій Майдану. Під щільним обстрілом і обгрунтованої критики і абсолютної брехні ми з усіх сил трималися від спокуси контрударів проти майбутніх союзників. Вибори минуть, а працювати прийдеться разом. Модернізація і переозброєння ЗСУ, реформа місцевого самоврядування, держслужби, силових і судових структур, держзакупівель, податкової системи і безліч інших завдань вимагають швидкої і командної роботи.

Якою буде ця команда — залежить від виборців.

Вже наступного тижня ми запропонуємо всім партіям Майдану сформувати коаліцію єврореформ. Саме це, а не звичні партійні квоти є предметом угоди. Коаліційна угода передбачатиме чіткий календарний графік і щомісячну звітність парламентської більшості та Уряду. Роботи вистачить для всіх.

Як там у Камю : " Я залишаю Сизіфа біля підніжжя його гори! Тягар завжди знайдеться. Але Сизіф вчить вищої вірності, яка відкидає богів і рухає камені. Він також вважає, що все добре. Цей всесвіт, віднині позбавлений володаря, не здається йому ані безплідним, ані

нікчемним. Кожна дрібка каменя, кожний відблиск руди на опівнічній горі складає для нього цілий світ. Однієї боротьби за вершину достатньо, щоб заповнити серце людини. Сизіфа треба уявляти собі щасливим."

Схожі новини