Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Істерика наше всьо

Сьогоднішня істерика у ФБ має назву: АХ ТИ СКОТИНА, СКАЗАВ, ЩО МАЙДАН МАЄ РОЗІЙТИСЬ.

Так, вельмишановні українці. Я підкреслю — майдан має розійтись.

Не "мають розігнати", а розійтись. Сам. Одного разу сісти біля бочки, увімкнути нарешті мозок, дати відпочити печінці, все зважити і розійтись.

І поки хтось гвалтує "клаву" прокльонами, я поясню чому має бути так.

Отже. Дозвольте нагадати з чого все починалось.

Вимоги Майдану:

1. Підписати асоціацію із ЄС. Виконано? Так.

2. Янукович має піти, перевибори Президента. Виконано? Так.

Вже на цьому етапі йшлося, що Майдан має дочекатися нового главу держави і на тому край. Гаразд, були й інші вимоги...

3. Дочасні парламентські вибори. Порошенко сказав, що так має бути? Будемо біля бочки чекати жовтня? Чи, обравши чиновника, брати на себе відповідальність повірити. Кожен має 100 днів на роботу.

4. Покарані винні в смертях. Слідство йде? Йде. Хрєново? Так, хрєново. Намети на Майдані якось сприяють слідству? Та ніфіга! Бо намети сприяють лише необгрунтованному загажуванню Хрещатика.

У підсумку. Дві ключові — найперші (!) — вимоги Майдану виконані на усі 100%.

Хочемо більше? Ок.

Аби розпуск Ради був згідно закону... ой, мої Майданівські друзі, ВИ ж хочете, аби в цій державі жилось і діялось згідно закону? Так от, розігнати збіговисько нікчем треба також згідно процедури. На це потрібен час. Скільки? Беремо закони і читаємо. Біля бочки все одно зараз більше нічого робити.

Аби слідство по винних в розстрілі людей було хутчішим, потрібна громадянська активність. Не туристично-наметова в центрі столиці, а громадянська!

Майдане, ти народив нових лідерів? Ні! Ти цього не спромігся зробити взимку, скільки не тужся, це тобі непід силу і влітку.

Не згоден? Вас там до 50 організацій? Ну то сіли в куточку і ліпіть не півсотні, а дві три. Хочете впливати на політиків, гуртуйте не в наметі, а в кабінеті і не чуваків в камуфляжі і істеричних тітоньок, а юристів, котрі знаючи дірки нашої законної бази, будуть гвалтувати мізки суддям, депутатам, прокурорам.

Це правильний шлях. І жодного іншого нема.

Поваливши мавпу цивілізована країна має сама припинити буть мавпою, і досягати цивілізованих цілей цивілізованими методами.

Де досьє на корупціонерів? Де зібрана волонтерами доказова база злочинів чиновника? Де ретельне нотування порушень депутатського регламенту? Де донесення проколів чиновників і службовців до людей? А нема!

Бо Майдан хоче сидіти в наметі.

От тому я і наполягаю — Майдан має розійтись.

Немає у людей роботи? Давайте гуртом її шукати. Роботу, житло.

Немає поступу в якихось вимогах? Ну, блін, не родиться люстрація без законодавчої бази! Ця Рада мала на увазі велику кількість слів в словничку, а "люстрація" в першу чергу. Хочете люстрацію, ну то думайте як на виборах до нової Ради обирати НЕ ЦИХ ПОЛІТИКІВ. Що? Немає інших? Майдане, ну ти ще трохи довкола бочок в наметі посиди. І одного разу повз тебе КозинимБолотом пропливуть тіла корупціонерів. Вони здохнуть від реготу.

Країна хотіла змін, а не гармидеру на центральній площі.

Є бажання робити зміни? Кинь бухать і бити себе в груди, який ти моцний козаче посередині мирного Києва. Зніми локшину з вух, що ти на щось впливаєш на недільних віче... Яке віче? Хто з тих тисяч котрі були сьогодні мав нагоду обговорити конкретну проблему? Чуваки, та оце одні спікери зі сцени звалили у владу, а ті у кого не вийшло звалити у владу, стоять на сцені далі. Зважте, люди, ви як були ПІД СЦЕНОЮ, так і лишились. Ну а результат де? Нуль.

Тепер що треба робити. Ті, хто купчиться довкола Майдану мають створити ОДНЕ реальне ГО, котре замість вимагати пішохідного Хрещатику чи якоїсь маячні штибу "Місто Майдан", розробить свою візію якою має бути країна. Це називається ідеологія. Напишіть це. Написали?

Знайдіть серед себе людей, котрі будуть в цій "майданівській" ідеології пропонувати механізми вирішення проблем. ПРОПОНУВАТИ! ВИ кажете політики фуфло, так коли ВИ, люди, не пропонуєте нічого, ВИ таке ж фуфло. Не подобається, ну так станьте краще за політиків. Усім потрібна альтернатива? Станьте нею самі. Правильна ГО, котра буде правильно артикульувати "ідеали майдану" і вмітиме конструктивно (!!!!!!) критикувати владу, пропонуючи альтернативні рішення, це перший крок до політичної партії. ПАРТІЇ, а значить альтернативи діючим політикам на виборах.

Плюс до цього велика купа маленьких справ, котрі будуть дзеркалом "майданівської" взаємодопомоги, порядку (котрий був взимку), спільнокошту.

Це і тільки це є тим, що я називаю МАЙДАН В ГОЛОВАХ.

А сидіння в наметі, це ганьба...

Не за це Майдан стояв (с).

Все, можете хоч навпіл зламатись в обуреннях.

Схожі новини