Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Майдан має контролювати владу технологічно!

Майдану треба навчитися контролювати владу не просто щиро-емоційно – діяти треба ефективно-технологічно.

Сотні листів, смс і дзвінків. Кожного дня їх кількість зростає. Про нові кадрові призначення і про необхідність люстрації. Замість довіри — зростає недовіра до нової влади. Це небезпечно само по собі, а тим більше на фоні агресії проти України ззовні.

Питаю, чому звертаєтеся до мене? Я ж не президент, не спікер, не голова Уряду, не генпрокурор, не керівник комітету з люстрації, не голова СБУ, не міністр внутрішніх справ — аби мати владні повноваження ВИРІШУВАТИ питання?

Відповідь зазвичай із двох частин: 1) Вам ми довіряємо, 2) до Вас можемо достукатися-дозвонитися — до них уже не можемо...

Щиро дякую Вам за довіру. Але... Майдану треба навчитися контролювати владу не просто щиро-емоційно — діяти треба ефективно-технологічно.

Якщо хтось із Вас дійсно має факти, що підтверджують корумпованість чи інші правопорушення колишніх або щойно призначених посадовців, тоді пропоную алгоритм дій:

1) Є посадові особи, уповноважені ВИРІШУВАТИ відповідні питання — Турчинов, Яценюк, Махніцький, Соболєв, Наливайченко, Аваков... відповідно, Ваші офіційні письмові звернення (з живим підписом) направляйте на їхню адресу, поштою і негайно! Вони повинні зреагувати і дати Вам письмову відповідь — Закон того вимагає.

2) Паралельно, у райвідділі міліції та (або) прокуратури за місцем Вашого проживання — так само негайно зареєструйте Заяву про скоєння злочину, з наведенням відомих Вам фактів. Має бути розслідування, відповідне кримінальне провадження, з включенням повідомлення про підозру у вчиненні злочину до Єдиного державного реєстру — це теж вимога Закону.

Коли даю таку пораду, дехто з Вас скептично заперечує, мовляв, ніхто з високих чиновників Ваших листів не читатиме, їх перекинуть на помічників, а ті на полицю й нічого не зміниться...

Що Вам на це сказати? Кожен має пройти свою частину шляху — і Майдан (громадяни), і високі посадовці. Тоді може бути позитивний результат.

Якщо громадяни обмежаться мережево-телефонною активністю — справа не зрушиться. Якщо громадяни діятимуть відповідально — тоді влада теж буде змушена діяти відповідально. Бо інакше — Майдан і її знесе!

Схожі новини