Передплата 2024 «Добрий господар»

Хитка рівновага

Все, що відбувається на Майдані, Ви бачите. Люди роблять можливе й неможливе

Головне для Майдану і країни в цілому зараз паралельно вирішується поза межами Майдану.

Варіантів розвитку подій два.

Перший варіант, над яким зараз працюють опозиція, позафракційні й частина депутатів від ПР — о 15:00+ збирається Рада і приймає ключові рішення щодо Конституції, нового спікера, нової більшості й технічного Уряду (очевидно збереться без головування Рибака, бо той пішов у ігнор, боїться взяти відповідальність без погодження з Януковичем).

Другий варіант, над яким зараз працюють "яструби" в команді Януковича — після звільнення урядового кварталу від людей, накопичивши за ніч війська у метро й ключових будівлях центру міста, з автоматичною вогнепальною зброєю і за підтримки снайперів (плюс бандитів зі зброєю) брутально зачистити Майдан і центр міста.

Рівновага хитка. Але шанс на реалізацію першого (позитивного) варіанту є, над тим працюємо. Януковича і Клюєва попередили, що наступу Майдану поки не буде — аби вони не застосовували силу і дали команду своїм депутатам прибути о 15:00 до Ради, що там вони будуть у безпеці, аби лише Рада прийняла необхідні рішення і таким чином перевести розвиток подій у контрольоване русло.

Кількість людей на Майдані є дуже важливим фактором. Стримування їхніх злочинних намірів насамперед.

Схожі новини