Передплата 2024 ВЗ

Просто трилер якийсь, а не чемпіонат!

За підсумками першої частини чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги, відразу п’ять (!) клубів претендують на один із комплектів медалей.

Не чемпіонат, а трилер! Хто є головним претендентом на “золото”? Мабуть, усе-таки “Шахтар”. І тут справа навіть не в набраних донеччанами очках... Кілька команд Прем’єр-ліги (їх часто називають “фарм-клубами” “Шахтаря”) матчі з “гірниками” стабільно “зливають”. От начебто кусюча цього сезону луганська “Зоря”, двічі (!) “Дніпро” перемогла, — а проти “Шахтаря” традиційно безсила. От у “Металіста” зумів “Іллічівець” очки відібрати, — але в поєдинках проти “гірників” такий подвиг “ленінцям” не до снаги... З урахуванням підтримки “фарм-клубів”, золоті медалі, найімовірніше, знову дістануться “Шахтареві”.

Натомість за друге місце у турнірній таблиці, також лігочемпіонівське, буде справжня битва. Шанси “Чорноморця” здаються, за всієї поваги до одеситів, трішечки гіршими. Підопічним Романа Григорчука може забракнути досвіду поєдинків найвищого рівня, та й за своїм складом “моряки” трьом іншим претендентам на медалі поступаються. Шанси “Динамо”, “Металіста” і “Дніпра” — практично рівні. У кожної команди свої переваги і недоліки. Склад “Динамо” дозволяє вирішувати найскладніші завдання — але гру, на яку чекають фанати “біло-блакитних”, підопічні Блохіна не демонструють. Не припиняються чутки про те, що в міжсезоння Блохіна замінить іноземний фахівець... “Металіст”, що на початку сезону демонстрував прекрасну командну взаємодію, згодом загубив мотивацію. Здається, харківські легіонери виходять на поле через силу, як із-під палиці... У “Дніпрі” і зірок вистачає, і комбінаційна гра завдяки Рамосу налагоджена. Але стабільності — бракує. Поряд із успішними матчами в “Дніпра” трапляються провали... Сили рівні. Тож весняний трилер “Кому дістануться медалі” обіцяє бути цікавим.

Темною плямою нинішньої першості стало зникнення з футбольної мапи київського “Арсенала”. Є проблеми з фінансуванням і в інших клубах Прем’єр-ліги. Зокрема, кілька місяців не платили зарплатню в “Севастополі”, хоча власник клубу — олігарх Вадим Новинський. Хотілося б вірити, це справді тільки “перезавантаження” клубу, як пояснюють у “Севастополі”... Якщо через фінансові негаразди команд у ПЛ поменшає, це додасть аргументів тим, хто мріє про так званий об’єднаний (з Росією) чемпіонат. Ідіотський газпромівський проект, розповів нещодавно президент УЄФА Мішель Платіні, лобіює сам президент Росії Володимир Путін... “Я противник об’єднаного чемпiонату, — не має сумнівів головний тренер “Металіста” Мирон Маркевич. — У Росії на центральні матчі ходять лише сім тисяч глядачів. При цьому... полів там просто немає — вони або штучні, або “вбиті”... Якщо буде об’єднаний чемпіонат, то ми взагалі поховаємо футбол в Україні! В об’єднаному гратимуть не більше 4-5 українських команд. А решта що робитимуть?”. Той випадок, коли не погодитися з Мироном Богдановичем неможливо.

Схожі новини