Передплата 2024 «Добрий господар»

Чотири Ахау вже близько...

Як не потрапити в Шибальбу?

Про календар древніх майя, який є головним аргументом на користь “кінця світу” 21 грудня, розповів людству американський письменник Стів Альтен. Саме бестселер Альтена “Заповіт майя” першим налякав шановну публіку наближенням “чотири Ахау три Канкін” за календарем древніх майя, — тобто Судного дня 21 грудня 2012 року.

Головний ГЕРОЙ “Заповіту майя” — історик і археолог Майкл Гебріел. Він вірить у те, про що написав у своєму щоденнику його батько Юліус. А той під час своїх наукових експедицій дійшов такого висновку: загадкові древні споруди, а саме піраміди в Гізі й Теотіуакані, храми Ангкора в Камбоджі, комплекс Стоунгендж у Британії, гігантські малюнки в пустелі Наска й піраміда Кукулькана в Чічен-Іці, є елементами єдиної системи. Такою собі захисною “решіткою” Землі, яку хтось залишив людству власне для того, аби за її допомогою врятуватися у день “чотири Ахау”.

Хто ж ці загадкові благодійники людства? Юліус Гебріел вірить, що 65 мільйонів років тому в Землю поблизу мексиканського півострова Юкатан врізався не метеорит, а інопланетний корабель. Це були “погані хлопці”, із сузір’я Оріона, і летіли вони на Венеру, де їм пасує атмосфера. Але за поганими гналися “хороші хлопці”, внаслідок чого погані збилися з курсу й врізалися в Землю. Спричинивши на Землі катаклізм, зокрема загибель динозаврів, корабель “поганих” опинився глибоко під дном Мексиканської затоки. “Погані” надіслали сигнал своїм, ті відповіли їм, перезавантаживши налаштування корабля. Але сигнал ішов туди-назад 65 мільйонів років, і прийшов на Землю якраз напередодні 21.12.2012... А що ж “хороші хлопці”? Вони, стверджує у щоденнику Гебріел-старший, поселилися на Землі й допомогли різним її народам у їхньому розвитку. Зокрема, індіанцям майя. “Майя одержали свій календар у спадок від предків, ольмеків, таємничого народу, що припинив існування близько трьох тисяч років, — пише Гебріел. — Календар майя, складений три тисячі років тому, у десять тисяч разів точніший від того календаря, яким ми користуємося сьогодні!”. Саме за цим календарем майя 21.12.2012 завершується черговий історичний цикл, що тривав 25800 років... Добрі інопланетяни знали про те, що в майбутньому “погані” одержать сигнал-пробудження, тож і залишили землянам інструмент, за допомогою якого ті зможуть врятуватися — вищезгадані древні споруди.

Майкл у книжці потрапляє у тюрму, виходить з неї напередодні “Чотири Ахау” і вступає у боротьбу за спасіння людства. А боротися є з чим: “погані”, що таки одержали сигнал із сузір’я Оріона, почали переробляти атмосферу Землі під себе. У місцях скупчення вапняку “погані” підривають бомби ядерного синтезу. Радіаційного зараження майже немає, натомість вапняк вивільняє двоокис вуглецю. Ще кілька вибухів, і Земля перетвориться на другу Венеру — отруйну для землян, але придатну для існування “поганих”... Майкл пробирається врешті-решт під піраміду Кукулькана, де знаходить... корабель “хороших хлопців”. Залишені ними засоби для боротьби з “поганими” допомагають Майклові не допустити найстрашнішого. Отже, 21 грудня 2012 року космічний портал у Чумацькому шляху поблизу трьох зірок Поясу Оріона, що веде до Шибальби — Нижнього світу майя, тобто пекла, так до кінця і не відкрився.

Фантастика Альтена базується на цікавих фактах. Піраміди Гізи, наприклад, справді розташовані в пустелі точно так, як три зірки з Поясу Оріона. Сфінкс, який поруч із пірамідами, втратив чи не половину свого “фейсу” через... щедрі дощі. Вони йшли в Гізі востаннє... десять тисяч років тому. Виходить, Сфінкса й піраміди збудували не фараони Стародавнього Єгипту, а хтось задовго до них... До речі, сучасна будівельна техніка не допоможе вам збудувати щось подібне. Брили, з яких складені піраміди, важать сотні тисяч тонн. Сучасні крани такі каменюки не піднімуть...