Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сто днів Конькова – не «мінорна нота», а повний провал

Сто ДНІВ на посаді президента Федерації футболу України Анатолій Коньков відзначив заявою, яку оприлюднив сайт ФФУ.

«100 днів — це короткий термін, щоб говорити про вагомі результати, але сама цифра зобов’язує підбити певні підсумки, — констатував у “ювілейній” зая-ві Коньков. — На жаль, змушений почати з мінорної ноти, оскільки цей період ознаменувався невдалим стартом головної команди нашої країни». І далі: «Я добре розумію ступінь відповідальності, який лягає на мої плечі у зв’язку з цим, адже саме за результатами виступів першої збірної дають оцінку Федерації та українському футболу в цілому».

Результати виступів національної збірної — це все-таки насамперед відповідальність її футболістів і тренерського штабу. Головне ж завдання національної Федерації — забезпечити збірній умови для того, аби вона могла продемонструвати результат. І якраз тут у Федерації під керівництвом Анатолія Конькова величезний прокол! А саме — вакханалія із призначенням, а точніше, непризначенням головного тренера збірної України.

Після того, як збірну покинув Олег Блохін, кандидатів у наставники “синьо-жовтих” не бракувало. Прізвища претендентів миготіли, як вальти у картковій колоді: Заваров, Ліппі, Шевченко, Ерікссон, знову Заваров... Але віз і нині там. Замість головного тренера — чергова заява Конькова на цю тему: “Нам потрібен сильний тренер, який не лише вирішить наше головне завдання... — вихід до фінальної частини Кубка світу, а й зможе працювати на перспективу... Потрібно глибоко вивчити питання. У нас є кошти, є умови для роботи будь-якого тренера, і тому немає сенсу поспішати”.

Про свою готовність дати гроші на зарплату закордонному тренеру заявляв президент донецького “Шахтаря” Ринат Ахметов. Тож тут Коньков має рацію — кошти є. Але ось це “немає сенсу поспішати”... Щонайменше дивна позиція! Наступні матчі відбірного циклу до Мундіалю — вже у березні. У середині лютого наші провідні клуби вже гратимуть у єврокубках, і за цими матчами обов’язково повинен стежити повноцінний головний тренер збірної — аби одержати про потенційних кандидатів максимум інформації... Встигнуть призначити до лютого? Маю великий сумнів. “Аби призначити наставника збірної.., збирає-ться виконком ФФУ. Останній, за попередньою інформацією, призначений на 24 грудня”, — повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов. А потім — “заходьте після свят”, які розтягнуться на весь січень...

Та й кого саме призначати, у відомстві Конькова ще не знають! За словами Попова, Коньков начебто знає “склад п’ятірки претендентів”. Але нікому про них не каже... Невтішні підсумки ста днів Анатолія Конькова на посту президента ФФУ — однозначний привід для того, аби цей спортивний чиновник подав у відставку.

Схожі новини