Передплата 2024 «Добра кухня»

Громадський простір на Бандери-Чупринки обіцяють завершити аж влітку

У ЛКП «Львівавтодор» кажуть, що підрядник доробить площу в борг, оскільки зараз бюджет йде на потреби ЗСУ

Фото автора
Фото автора

Навесні підрядник, який ремонтував вулицю Бандери (турецька фірма «Онур»), продовжить роботи з облаштування інфраструктури нового громадського простору на вулиці Бандери-Чупринки. Це площа-«трикутник» навпроти головного корпусу НУ «Львівська політехніка», яка стала сучасним місцем відпочинку львів'ян, а для пасажирів — зупинкою очікування громадського транспорту. Навесні тут обіцяють встановити два павільйони, дашок, аби пасажири на зупинці ховалися від дощу та сонця, включать воду в фонтані та під'єднають електроживлення до сервісів прокату.

На площі працює пункт прокату велосипедів.
На площі працює пункт прокату велосипедів.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Нагадаємо, у квітні 2023 року на перехресті вулиць Бандери-Чупринки облаштували новий громадський простір та так званий транспортний хаб, в рамках реконструкції вулиці Степана Бандери. На місці демонтованого кафе-кіоску запрацює кіоск з продажу квитків для електротранспорту. Цю площу часто критикують через те, що роботи просуваються повільно, а дехто звертає увагу на певні відхилення від проєкту та норм ДБН (впритул до зупинки трамваю проходить велодоріжка).

«Ситуація з облаштуванням громадського простору складна через те, що цього року бюджет нашого підприємства обмежений, чимало коштів віддаємо пріоритетно на ЗСУ, — продовжує розмову Микола Власюк. — Стратегія зараз інша: спочатку дрони, потім — інфраструктура. На площі ще треба зробити два унікальні об'єкти — павільйони на 18 та 25 метрів квадратних. Також там має бути нове табло, обладнання для зарядки велосипедів, плюс прокат самокатів. Передбачено електропідживлення вуличних лавок. На лавках є зарядки для мобільних телефонів, наразі без електрики. Ці роботи маємо бажання виконати, незважаючи на обмежне фінансування. Обіцяють завершити до середини липня. Підрядник працюватиме в борг. Треба нарешті зробити людям на зупинці дах над головою, щоб не капав дощ».

Микола Власюк відмовився назвати кошторис, який знадобиться на завершення робіт цього громадського простору.

Схожі новини