Передплата 2024 «Добра кухня»

«Розмови про Україну мають відбуватися не онлайн, а в Україні»

Міжнародний літературний фестиваль BookForum розпочався у Львові

Програмна директорка BookForum Софія Челяк (справа) та учасники і гості Літературного фестивалю. Фото автора
Програмна директорка BookForum Софія Челяк (справа) та учасники і гості Літературного фестивалю. Фото автора

4 жовтня офіційно дали старт ювілейному, 30-му, міжнародному літературному фестивалю BookForum, медіапартнером якого є видання «Високий Замок».

У програмі форуму, який триватиме до 8 жовтня, аж 150 різноманітних заходів. Програма дуже насичена, але й надзвичайно цікава, бо це і панельні дискусії з письменниками та інтелектуалами, зустрічі з іноземними гостями, презентації книжкових новинок. Цьогоріч до Львова повертається «Ніч поезії» і, звісно, традиційний книжковий ярмарок, на якому свою продукцію представлять понад 50 видавництв. Вхід на ярмарок вперше за всю історію проведення Форуму видавців і літературного фестивалю — безоплатний. Про це 4 жовтня розповіли на пресконференції учасники фестивалю та програмна директорка BookForum Софія Челяк.

Одним із найважливіших моментів проведення літературного фестивалю, безумовно, є те, що цьогоріч він відбуватиметься наживо. Бо, як сказав один із учасників пресконференції - український поет та перекладач Остап Сливинський, «розмови про Україну мають відбуватися не онлайн, а в Україні».

Читайте також: «Ми 30 років робимо те саме — збираємо людей навколо книги«

За словами Софії Челяк, серед важливих подій БукФоруму — буде проведено захід у пам’ять про Вікторію Амеліну, яка недавно загинула внаслідок російського удару по Краматорську.

Ключовою темою 30-го BookForum є «Перепис майбутнього»: життя, щастя і культура під час та після війни. Окрім того, під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження лауреатів премії «Зустріч» за участі Софії Андрухович, — лауреатки премії 2023 року за роман «Амадока».

Схожі новини