Передплата 2024 ВЗ

Білченятам не можна давати горіхів

Із приходом весни дикий світ думає про потомство. Якими турботливими не були би батьки, але новонароджені часто опиняються на межі життя і смерті. Пташенята, зайченята, їжачки, козульки — усі вони в силу обставин ризикують загинути. Не виняток — крихітні білочки

Таким безпомічним виглядає кількаденне білченя. Фото із соцмереж
Таким безпомічним виглядає кількаденне білченя. Фото із соцмереж

На це звертає увагу столична зооволонтерка Вікторія.

«У лісах та парках України розпочався… білкопад! — б'є тривогу захисниця тварин. — На жаль, часто білченята ви­падають з гнізд, їх гублять мамки. Або ж дістають хижаки з дупел. Опинившись на зем­лі, білченята не можуть само­стійно повернутися до сво­єї домівки. Тому їм потрібна допомога, без неї вони заги­нуть».

Вікторія зазначає: якщо білченя нерухоме, лежить, си­дить і важко дихає, не втікає, коли його чіпають, — значить, йому погано і терміново по­трібна допомога. Дівчина ра­дить: якщо знайшли білче­ня, яке не є пораненим, то, за можливості, зачекайте неда­леко (щоб його ніхто не з'їв) — за ним може повернутися мама і забрати.

Часто ті, хто знайшов безпо­мічну білочку, забирають її до­дому, намагаються самотуж­ки вигодувати. Майте на увазі: найбільш оптимальний корм для такого новосела — молоч­на суміш Royal Canin для коше­нят або цуценят. Але в жодно­му разі маленьким білочкам не можна давати хліб, вершки, го­ріхи, насіння, коров’яче моло­ко, дитячу суміш. Ці продукти можуть зашкодити. Щоб цьо­го не сталося, проконсультуй­теся з ветклініками.

Схожі новини