Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оце так водичка — плюс 38,4 градуса!

Світовий температурний рекорд зафіксували біля узбережжя американської Флориди

Рекордну температуру води зафіксували в океані поблизу найвідомішого міста американського штату Флорида - Маямі. Фото hotels.com.
Рекордну температуру води зафіксували в океані поблизу найвідомішого міста американського штату Флорида - Маямі. Фото hotels.com.

Як інформує Associated Press, температура морської води біля південно-східного узбережжя півострова Флорида (США) протягом двох діб поспіль перевищувала 37,8 градуса за Цельсієм. Це новий світовий рекорд.

Як розповів співробітник Національної метеорологічної служби США Джордж Ріццуто, 24 липня увечері температура води біля південно-східного узбережжя Флориди становила 101,1 градуса за шкалою Фаренґейта (саме її використовують у Штатах), тобто 38,4 градуса за звичною для нас шкалою Цельсія. А напередодні у тій же бухті зафіксували температуру води 100,2 градуса за Фаренґейтом, або ж 37,9 градуса за Цельсієм.

Оскільки офіційно новий рекорд іще не зареєстрували, метеоролог назвав зафіксовані температури океанської води «потенційним рекордом». Попередній світовий рекорд температури морської води був зареєстрований 2020 року. Тоді вода у Перській затоці поблизу узбережжя Кувейту нагрілася до температури 37,6 градуса за шкалою Цельсія.

«А у Маямі він сумує за дощами»…

«Така гаряча вода — це як у джакузі, — коментує представник ініціативи Yale Climate Connections, що діє у Єльському університеті, метеоролог Джефф Мастерс. — Коли приймаю ванну, люблю, щоб температура води була від 37,8 до 38,3 градуса за Цельсієм».

Учені кажуть, такі високі температури океанської води є наслідком, зокрема, тривалої екстремальної спеки. А ту, своєю чергою, спричиняє глобальне потепління на нашій планеті…

До речі, рекордні температури води зафіксували в океані поблизу найвідомішого міста американського штату Флорида — Маямі. Пригадалася пісня львівського автора й виконавця Гаріка Кричевського:

Знайомий мій давно живе в Маямі,
Він якось подзвонив мені й сказав,
Що у Маямі він сумує за дощами,
За львівський дощ він тищу доларів би дав…

Схожі новини