Передплата 2024 «Добрий господар»

Італію «окупують» закордонні туристи

Цього року витратять на Апеннінах 89 мільярдів євро — на 22% більше, ніж торік

Центром північного італійського регіону Трентіно - Альто-Адідже є місто Тренто. Поруч високі Альпи й мальовничі гірські озера, зокрема, Ґарда. Фото Reuters.
Центром північного італійського регіону Трентіно - Альто-Адідже є місто Тренто. Поруч високі Альпи й мальовничі гірські озера, зокрема, Ґарда. Фото Reuters.

За прогнозом італійського Інституту досліджень громадської думки й ринку Demoskopika, 2023 рік обіцяє стати надзвичайно успішним для туристичної галузі Італії. На Апеннінах очікують відразу кількох рекордів, зокрема, за кількістю заброньованих ночей у готелях, пансіонах і апартаментах, та за кількістю закордонних туристів, які цього року відвідають Італію.

Як прогнозує Інститут Demoskopika, 2023 року в готелях, гостьових будинках і апартаментах Італії буде заброньовано 442 мільйони ночей — найбільше з 1958 року, відколи ведеться така статистика. Це означатиме зростання цього показника на 12% порівняно з 2022 роком, який приніс туристичній галузі пожвавлення після тривалої пандемії коронавірусу.

Скільки іноземців, за прогнозами експертів туристичної галузі, оберуть цього для свого відпочинку Італію? Цифра нівроку — аж 61 мільйон! За підрахунками Інституту Demoskopika, закордонні туристи витратять на Апеннінах цього року 89 мільярдів євро, що на 22% більше, ніж вони залишили в Італії торік.

Венеція, Альпи, Адріатика, Сардинія…

Найбільше зростання кількості закордонних туристів, за прогнозами експертів галузі, буде цьогоріч зафіксовано у регіонах Трентіно — Альто-Адідже (зростання приблизно на 15%), Венето (14,8%) й Марке (13%). Не залишаться без іноземних гостей також острів Сардинія і регіон Емілія-Романья (зростання на 12%). Звичайно, популярність Італії як туристичного напрямку штовхатиме ціни вгору…

Оптимістичні прогнози експертів туристичної галузі Італії базуються, зокрема, на даних щодо зимового відпочинкового сезону: на гірськолижних курортах італійських Альп зараз аншлаг.

Схожі новини