Передплата 2024 «Добра кухня»

Старі джинси Levi’s продали за… 87 тисяч доларів

Їм уже понад 140 років, але носити можна

Історичні джинси продали на виставці антикваріату й вінтажного одягу. Фото з Instagram
Історичні джинси продали на виставці антикваріату й вінтажного одягу. Фото з Instagram

Виготовлені приблизно у 1880 році джинси Levi’s, знайдені кілька років тому в покинутій шахті на заході США, продані у штаті Нью-Мексико за 87 тисяч доларів.

А відтак, ці джинси стали однією з найдорожчих пар штанів на світі. Історичні джинси можна було купити на виставці антикваріату й вінтажного одягу Durango Vintage Festivus у штаті Нью-Мексико (США).

Джинси Levi’s, виготовлені приблизно у 1880 році, придбали на цьому заході Кайл Гаутнер і Зіп Стівенсон, що володіє крамницями вінтажних джинсів у Лос-Анджелесі (Каліфорнія). Історичні джинси все ще можна носити Леві Страус і його партнер Джейкоб Девіс запатентували джинси 1873 року, започаткувавши знаменитий бренд Levi’s.

Пара, яку придбав Стівенсон, добряче «потовчена» часом, зокрема, на джинсах є плями від фарби й воску, що капав зі свічок, які використовували під землею шахтарі. Як розповів Стівенсон виданню The Wall Street Journal, унікальні джинси, які він придбав, усе ще можна носити!

У світі залишилися лише кілька таких старих джинсів, але ті штани у музеях і не надаються до того, аби їх надягати. Зараз історичні джинси Levi’s перебувають у одній з крамниць Стівенсона в Лос-Анджелесі. Охочих їх побачити повно — черга за попереднім записом.