Передплата 2024 «Добрий господар»

Найбільш дружня до туристів країна Європи — Ірландія

А серед міст у цьому рейтингу переміг іспанський Сан-Себастьян

Ірландія приваблює туристів не лише унікальною природою і старовинними замками, а й затишними барами. Фото neverendingfootsteps.com
Ірландія приваблює туристів не лише унікальною природою і старовинними замками, а й затишними барами. Фото neverendingfootsteps.com

За результатами опитування, проведеного виданням Traveler («Мандрівник»), найбільш привітною до туристів країною Європи визнано Ірландію. У першій трійці цього рейтингу також Португалія і Греція.

Цьогорічне опитування Readers' Choice Awards 2022, проведене виданням Traveler, визначило не лише найкращі готелі, курорти й аеропорти Старого світу, а й країни та міста Європи, які є найбільш дружніми й привітними до туристів-іноземців.

Як виявилося, країною, яка найбільше асоціюється у мандрівників із гостинністю й відкритістю до гостей, є Ірландія. «Чимало професійних звітів постійно визначають ірландців як найпривітніших і найгостинніших господарів, — зауважила редакція Traveler. — Цю думку поділяють також наші читачі».

На другому місці у рейтингу найбільш привітних до туристів країн Європи опинилася Португалія. У топовій трійці також Греція, а четвертою стала Ісландія. До першої десятки найбільш дружніх до туристів-іноземців європейських країн увійшли також Фінляндія, Туреччина, Данія, Нідерланди, Італія та Іспанія.

А серед окремих європейських міст у рейтингу найбільш привітних до туристів із-за кордону переміг іспанський Сан-Себастьян (Країна Басків). Друге місце зайняв бельгійський Брюґґге, а третє - ісландський Рейк’явік. У першій п’ятірці рейтингу також данський Копенгаґен і португальський Порту. Ірландський Дублін у рейтингу туристичної гостинності на шостому місці. До першої десятки дружніх до туристів міст Європи також увійшли норвезький Осло, португальський Лісабон, шведський Стокгольм і нідерландський Амстердам.

Схожі новини