Передплата 2024 «Добрий господар»

Понад 60 кілометрів проплив у… гарбузі

Гігантський овоч американець із Небраски виростив сам

Свій гарбузовий човен Двейн Гансен назвав S.S.Berta. Фото allthatsinteresting.com.
Свій гарбузовий човен Двейн Гансен назвав S.S.Berta. Фото allthatsinteresting.com.

Житель американського штату Небраска Двейн Гансен придумав, як оригінально відзначити своє 60-річчя. Фермер проплив за течією річки Міссурі аж 61 кілометр, використавши як засіб пересування… величезний гарбуз. Аби зробити з овоча човен, Гансен розрізав гарбуз навпіл і видалив те, що всередині.

Рекордного розміру гарбузи Двейн Гансен уже давно вирощує на своїй фермі у Небрасці. Аби одержати овоч, із якого можна зробити човен, американцеві знадобилося аж 10 років. «Цей гарбуз важив 384 кілограми і мав у окружності 371 см», — повідомив Insider. Свою овочеву байдарку Двейн Гансен назвав S.S. Берта.

Провів у човні-гарбузі аж 11 годин

Ідучи за течією річки Міссурі, 60-річний ентузіаст, керуючи за допомогою весла, подолав 61 кілометр — від Бельв’ю до Небраска-Сіті. На це відважному фермерові знадобилося 11 годин: стартував уранці о 7.30, а фінішував о 18.30.

Під час подорожі за Двейном Гансеном ішли водами Міссурі кілька його родичів (на звичайних човнах). У разі потреби мали надати фермерові допомогу, крім того, родичі зняли унікальну мандрівку фермера на відео. Зараз ці матеріали перевіряють представники Книги рекордів Ґіннеса. Якщо не матимуть якихось претензій, то досягнення Двейна Гансена туди потрапить, адже попередній рекорд річкової подорожі на човні-гарбузі становив лише 41 кілометр.

Схожі новини