Передплата 2024 «Добра кухня»

Хтось виграв понад мільярд «баксів»… І не йде по гроші!

Зірваний ще у липні джек-пот став у 20-річній історії лотереї Mega Millions другим за розміром

Фото ілюстративне з сайту pexels
Фото ілюстративне з сайту pexels

Щасливиця чи щасливець, на чий квиток в американській лотереї Mega Millions іще 29 липня цього року випав гігантський виграш у сумі 1,34 мільярда (!) доларів, досі не зголосилися, аби забрати свої гроші.

Зірваний у липні джек-пот став у 20-річній історії лотереї Mega Millions другим за розміром. Більший виграш, аж 1,53 мільярда доларів, випав на долю власника квитка цієї лотереї 2018 року — у штаті Південна Кароліна.

Цього разу щасливий білет новоспечений мільярдер придбав у Дес-Плейнс — передмісті Чикаґо. За законами штату Ілінойс, особа, що виграла у лотерею, має цілий рік на те, щоб одержати свій грошовий приз. (Якщо виграш становить понад 250 тисяч доларів, переможець лотереї має право зберегти свою анонімність).

Виграш відразу або частинами?

А от на те, щоб повідомити організаторів лотереї, як саме вони мають виплатити гроші, відразу повністю або частинами, переможець лотереї має тільки 60 днів. Якщо погодиться на виплати рівними частинами протягом 30 років, сума виграшу становитиме саме 1,34 мільярда доларів. Якщо захоче одержати весь виграш відразу, то грошовий приз буде дещо меншим. (Звичайно, в обох випадках зі суми виграшу треба заплатити встановлений законом податок).

«Коли виграш є величезним, зовсім не дивно, що власник щасливого лотерейного квитка не поспішає зголоситися, — розповіла NBC News директор із комунікацій Illinois Lottery Меґан Паверс. — Можливо, перш ніж отримати гроші, ця особа хоче проконсультуватися з юристами й фінансистами».

Випадки, коли виграш у Mega Millions залишався без законного власника, в історії цієї лотереї уже були, причому усі - у штаті Нью-Йорк. 2006 року не дочекався свого власника 31 мільйон, 2002 — 68, а 2003-го — 46 мільйонів доларів. Напевно, для деяких нью-йоркців це не такі вже й великі гроші…

Схожі новини