Передплата 2024 ВЗ

Благодійність канадського режисера

Крістіан Борис зібрав півмільйона гривень для українських дітей-сиріт, продаючи футболки

Канадський репортер та режисер Крістіан Борис не на словах, а на ділі став другом для нашої країни - запустив продаж футболок та стікерів.

Чоловік почав продавати товари для допомоги благодійним організаціям, які займаються питаннями дітей, що постраждали через війну в Україні. Загалом за тиждень йому вдалося зібрати понад 20 тисяч доларів (понад 587 тисяч гривень).

Крістіан розповів, що така ідея йому спала на думку раптово, коли друг надіслав йому мем "Святий Джавелін України", після чого він попросив знайомого українського дизайнера Євгена Шалашова зробити кілька стікерів із цим зображенням.

«Крістіан надіслав мені зображення Богородиці з "джавеліном" невідомого автора в дуже поганій якості та попросив чітко це промалювати, щоб він міг зробити стікери та продавати їх, а отримані кошти віддати на благодійність», — каже дизайнер.

Після цього Крістіан запустив свій сайт, на якому продає стікери по 10 доларів та футболки по 30 доларів з принтом зображення. Усі зароблені гроші чоловік передав канадській благодійній організації Help Us Help, яка займається гуманітарною допомогою та освітніми проєктами в Україні.

Також Крістіан вже не раз висвітлював міжнародні конфлікти у відомих світових виданнях. А кілька років тому він побував у зоні проведення антитерористичних операцій на Донбасі як репортер і зняв там фільм про дітей-сиріт, у яких війна відібрала батьків.

Читайте також: «Хочу, щоб якомога більше людей взяли з мене приклад»

Схожі новини