Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хочете розслабитися? Гайда до Корфу

Туристам, які цінують відпочинок насамперед за можливість розслабитися, варто подумати про поїздку до Корфу

Саме столиця однойменного грецького острова (Корфу — італійська назва, а грецькою це Керкіра), розташованого в Іонічному морі, очолила рейтинг найбільш релаксних туристичних напрямків.

Представники інтернет-сервісу Radical Storage, що оприлюднили цей рей­тинг, брали до уваги, зокрема, рівень шуму, чистоту повітря, кількість зелених насаджень і доступних атмосферних ресто­ранів. За тими критеріями спи­сок найбільш «безстресових» міст планети, ідеальних для ко­роткої поїздки (так званої місь­кої перерви), очолив Корфу. Це грецьке місто цінують також за оригінальну архітектуру, яка від­різняється від тієї, до якої турис­ти звикли у Греції. Столиця ост­рова нагадує радше прибережні міста сусідньої Італії, оскільки Корфу тривалий час належав Венеції.

Друге місце в рейтингу по­сіло місто Фуншал на порту­гальському острові Мадейра. За Фуншал «зіграла», зокрема, прекрасна погода, адже на со­нячній Мадейрі дощик може йти не більше 80 днів на рік. Водно­час, на розташованому в Атлан­тичному океані острові зовсім не спекотно, через що Мадей­ру називають «островом вічної весни»… Туристи цінять Фуншал також за «некусючі» ціни у рес­тораціях.

До першої п’ятірки найбільш релаксних міст планети увійшли також хорватські Задар і Ду­бровник та австрійський Заль­цбург. Як на мене, досить не­однозначний вибір. Особливо це стосується Дубровника, де у «високий сезон» просто яблу­ку ніде впасти — середньовічне місто-фортеця буквально оку­поване галасливими різномов­ними туристами…

Radical Storage також назвав міста, яких людям із «розгойда­ними» на стресовій роботі не­рвами краще уникати. Це на­самперед англійський Лондон, а також російська Москва, ту­рецький Стамбул, італійський Рим і американський Нью-Йорк. Мовляв, у цих шумних мегаполі­сах завжди дуже багато людей, тож на релаксну «міську пере­рву» там сподіватися не варто…

На вершині рейтингу най­більш спокійних міст планети розташувався грецький Корфу.

Читайте також: «Червоний код» для людства

Схожі новини