Передплата 2024 ВЗ

Олімпіада-2020 японцям не в радість

Аж 83% японців виступають проти проведення літньої Олімпіади-2020 у Токіо (перенесеної через пандемію) у липні-серпні 2021 року

За даними опитування для видання Asahi Shimbun, 43% японців виступають за повне скасування Ігор, а ще 40% - за те, аби провести їх пізніше.

Нагадаємо, через панде­мію коронавірусу літню Олімпі­аду-2020 було перенесено на 2021 рік. Ігри мають розпоча­тися у Токіо 23 липня, а завер­шитися — 8 серпня. Учасники Олімпіади-2020 розіграють 339 комплектів нагород у 37 видах спорту.

Оргкомітет Ігор у Токіо обіцяє, що наймасштабніша на плане­ті спортивна подія відбудеться зі суворим дотриманням усіх сані­тарних вимог, а безпека олімпій­ців буде головним пріоритетом. Зокрема, атлетам не дозволять користуватися громадським транспортом, і вони регулярно здаватимуть тести на ковід.

Раніше влада Японії виріши­ла, що вболівальників з інших держав на Іграх у Токіо не буде (знову ж таки, через пандемію), а олімпійців підтримають тіль­ки глядачі-японці. Але чи будуть трибуни повністю заповнени­ми? Тривожний розвиток епі­демічної ситуації в Японії може призвести до того, що на спор­тивні арени Олімпіади-2020 пус­тять значно менше вболівальни­ків, ніж вміщають трибуни.

Як зазначає видання Japan Times, через четверту хвилю пандемії у Японії надзвичайний стан у Токіо продовжено до 31 травня. Тобто до дати, від якої до старту Олімпійських ігор за­лишиться менше двох місяців… За інформацією IAR, за станом на зараз від ковіду вакциновано лише близько 2% 126-мільйон­ного населення Японії. Щоправ­да, прем’єр-міністр Японії Йо­шіхіде Суга обіцяє прискорити вакцинацію — аби до кінця лип­ня усі японці похилого віку були щеплені.

Схожі новини