Передплата 2024 «Добрий господар»

В Ізраїлі на прибулих із-за кордону вдягатимуть електронні браслети

Починаючи з вівторка, 2 березня, пасажири, які прилітають із-за кордону в Ізраїль, зможуть обрати для себе, де їм зручніше пройти 10-денний карантин, введений за рекомендацією МОЗ у зв'язку з пандемією

Пробний рейс № 232 авіакомпанії Arkia, який доправить на батьківщину до 100 ізраїльтян, прилетить в аеропорт імені Бен-Гуріона із Франкфурта (Німеччина), повідомляє nashe.orbita.co.il.

Прибулі можуть відправитися в гуртожиток готельного типу, де їм доведеться пройти додатковий тест на COVID-19.

Альтернативним варіантом стане карантин в домашніх умовах, проте в цьому разі МОЗ не хоче цілком покладатися на сумлінність громадян.

Всім, хто хоче і може провести карантин у будинку, доведеться «добровільно» надягти електронний браслет, який визначає місцеположення людини, як кримінальних злочинців у США. Водночас МОЗ має лише 1000 електронних браслетів, що обмежує їх використання.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю планує вжити надзвичайних заходів для стримання пандемії.

За даними 12 каналу ІТВ, представники МОЗ обговорюють можливість обов'язкового носіння електронних браслетів, які надають інформацію про точне місцеперебування громадян, які прилетіли з-за кордону.

За інформацією ЗМІ, громадяни, які повернулися з-за кордону, повинні будуть здати терміновий аналіз на COVID-19, не залишаючи території аеропорту імені Бен-Гуріона, а потім відправитися в гуртожиток Служби тилу ЦАХАЛ.

Читайте також: Польща запроваджує нові обмеження на в'їзд

Після того як пасажири отримають негативний результат аналізу, вони повинні будуть самоізолюватися.

Щоб забезпечити умови домашнього карантину, громадянам доведеться носити електронний браслет, як кримінальним злочинцям в США. Їхнє місце розташування буде постійно відстежуватися поліцією.

Однак, імовірно, МОЗ не отримає схвалення юридичного радника глави уряду Авіхая Мандельбліта на носіння браслетів, оскільки подібне рішення є серйозним порушенням закону про особисту свободу громадян.

Крім того, депутатам Кнесету буде напрочуд складно домовитися про текст подібного законопроєкту.

Водночас обговорення цього питання на міністерському рівні свідчить про складне становище МОЗ та неефективність звичайних заходів в боротьбі з епідемією коронавірусу.

Схожі новини