Передплата 2024 «Добра кухня»

«Не можу вийти на вулицю, аби подихати свіжим повітрям...»

Донька правителя Дубая, яку затримали при спробі втечі з ОАЕ, каже, що «боїться за життя»

Цього тижня британське видання BBC News оприлюднило відеозаписи, які таємно надіслала своїм друзям Латіфа, донька правителя Дубая. 2018 року спецслужби затримали принцесу при спробі втечі з Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Латіфу поселили на віллі, яку, стверджує принцеса, перетворили на в’язницю.

Згодом Латіфа надіслала своїм друзям відеозаписи, які робила за допомогою смартфона. Як інформує BBC News, Латіфа таємно отрима­ла телефон приблизно через рік після затри­мання. На записах Латіфа стверджувала, що її батько, шейх Мохаммед бін Рашид аль-Мактум (правитель Дубая, а також віцепрезидент і прем’єр-міністр ОАЕ), тримає її як «заручницю». Принцеса розповіла, що перебуває на віллі, пе­ретвореній на в’язницю. Відео записувала у ванній, бо це була єдина кімната, де могла зачи­нитися. «Я навіть не можу вийти на вулицю, щоб подихати свіжим повітрям», — жалілася Латіфа.

Принцеса також описала, як боролася із сол­датами, що завадили їй утекти з ОАЕ. «Копала й била» одного з військових, кусала його, поки той не заволав… За словами Латіфи, їй ввели заспокійливий засіб, після чого вона знепри­томніла, а прокинулася вже у Дубаї. Як казала принцеса, охоронці вілли погрожували їй, що сидітиме у в’язниці до кінця свого життя, і біль­ше ніколи не побачить сонячного світла…

Схожі новини