Передплата 2024 ВЗ

До Еміратів на вакцинацію

В Європі вже рекламують тури на щеплення в ОАЕ

Як пише іспанське видання ABC, деякі заможні іспанці їдуть до Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), щоб зробити там щеплення від коронавірусу. І це попри те, що, як стверджує посольство Еміратів у Мадриді, зараз в ОАЕ вакцинують тільки громадян цієї держави та осіб, які постійно у ній живуть.

Іспанське видання пише, що «за гроші в ОАЕ можна зробити що завгод­но». Мовляв, нестача вакцини й не­достатні темпи вакцинації в Іспанії зму­шують її жителів думати про поїздку до Дубая. За словами «вакцинних турис­тів», з якими спілкувалися журналіс­ти ABC, «іноземні туристи також можуть бути щеплені, зокрема, у приватних клі­ніках невеликих еміратів».

Іспанська Федерація туристичних агенцій заявила, що жодна з турфірм на Піренеях іще не пропонує «вакацій з вак­цинацією». Однак, каже джерело АВС з турагенції Team 3, «щойно усі громадяни Дубая будуть вакциновані, такий вид ту­ризму приїде до Іспанії».

Це може статися вже незабаром, оскільки вакцинація в ОАЕ іде швидше, ніж у Європі. Як повідомило посольство Еміратів у Мадриді, влада Дубая пла­нує вакцинувати понад 50% його жите­лів уже в першому кварталі 2021 року. Зараз ОАЕ займають друге місце у сві­ті після Ізраїлю за відсотком вакцино­ваного населення — 29% (в Ізраїлі це 53%).

Тим часом один із приватних клубів Великої Британії уже пропонує турис­тичний пакет до Дубая вартістю… 55 ти­сяч євро на особу. Пакет включає витра­ти на переліт, камердинера й тритижневе проживання у готелі найвищого класу. Саме стільки часу потрібно для отриман­ня двох доз вакцини фірми Pfizer.

Схожі новини