Передплата 2024 ВЗ

Борис Джонсон мріє про міст через Ла-Манш

За словами експерта, «легше й дешевше трохи посунути Францію»...

За повідомленнями британських ЗМІ, глава МЗС Сполученого Королівства Борис Джонсон пропонує збудувати міст до Франції, через протоку Ла-Манш (на островах її називають Англійським каналом). Ідею Джонсона вже активно критикують експерти.

За інформацією газети The Times, збудувати новий міст Джонсон запропонував, коли зустрічався зі своїм французьким колегою, Жаном-Івом Ле Дріаном. Проект начебто вже підтримав президент Франції Емануель Макрон. Зате експерти оцінили ідею Джонсона як відверту авантюру. Кажуть, збудувати міст через протоку Ла-Манш, яка у найвужчому місці має ширину 32 кілометри, було би дуже складно.

“Замість будувати міст, було би легше й дешевше трохи посунути Францію”, - стверджує професор архітектури з Університету Ліверпуля Алан Данлоп. Ідею Джонсона піддав нищівній критиці також інший британський архітектор, Ян Річі. Він нагадав, що попередній грандіозний задум Джонсона, збудувати у Лондоні міст-сад через Темзу, зазнав фіаско. Після того, як на попередню підготовку витратили 50 мільйонів фунтів, від проекту мосту-саду відмовилися... За словами Річі, будувати зовнішню політику за допомогою мостів недоцільно.

Схожі новини