Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Майдані розпочалась акція пам'яті вбитого в РФ опозиціонера Нємцова

  • 26.02.2017, 18:03
  • 3 585

На Майдані Незалежності у Києві проходить акція пам’яті вбитого у Москві опозиційного політика Боріса Нємцова.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

Участь в акції беруть декілька десятків людей. Організатори розтягнули банер, на якому зображені росіяни, що були засуджені за підтримку України.

«Боротьба триває» і «Путін — це війна» — головні лозунги акції пам’яті Нємцова.

«Те, що ми зібралися тут і в багатьох інших містах Росії та України говорить про те, що справа Нємцова живе», — сказав один з учасників заходу.

Бойовик "ДНР" влаштував бійку на місці вбивства Нємцова

На місці вбивства політика Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви сталася бійка.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Причиною заворушення став чоловік із нашивкою "Батальйон "Восток", який є збройним формування ДНР. Він плюнув на фото Нємцова. До нього підійшли кілька людей і попросили такого не робити. Однак, чоловік відштовхнув їх і почав хамити. Через деякий час поліцейські перевірили в нього документи. За словами журналістів, протягом усього часу той поводився агресивно.

Крім того, на марші затримали співголову петербурзького відділення руху "Солідарність" Костянтина Єршова. Він роздавав учасникам маршу листівки. До нього підійшли члени НОД (Національно-визвольного руху Росії) і почали ображати. Єршова затримала поліція. За даними ЗМІ, пообіцяли відпустити "після пояснень".

Російська поліція нарахувала на марші 5 тис. учасників. Водночас, за даними російських ЗМІ, до 15 години на марш зібралося 15,2 тис. людей.

На мітингу пам'яті Нємцова відбирали українські прапори та плакати з Путіним

У центрі Москви почався марш пам'яті політика Бориса Нємцова.

Хода пройде від Страсного бульвару до проспекту Сахарова, повідомляє видання meduza.io.

Як написав у своєму фейсбуці активіст Петро Царьков, поліція конфіскувала деякі плакати, на яких згадувався президент Росії Володимир Путін. Царьков зазначив, що у учасників також вилучали українські прапори.

До 14:00 на марш прийшли 7,7 тисячі осіб.

Перед початком маршу голову партії ПАРНАС Михайла Касьянова, який знаходився на чолі колони, облили зеленкою. Також адвокат Марк Фейгін повідомив про формування колони на захист кримських татар.

Мітингуючі вигукували «Путина на нары», «Путин — вор», «Герои не умирают», «Немцов — патриот», «Руки прочь от Украины», «Долой власть чекистов», «Нас зеленкой не зальешь».

На сусідніх вулицях проходять святкові заходи на честь Масниці.

Акції пам'яті Бориса Нємцова також пройшли в Новосибірську і Кірові. Заходи також заплановані в Ярославлі, Пермі й Казані. У Санкт-Петербурзі заплановано мітинг на Марсовому полі.

Організатори московського маршу хотіли провести його по набережній до Великого Москворецького мосту неподалік Кремля, де був убитий Нємцов. Влада відмовилася узгодити такий маршрут.

У Росії влаштували акцію пам'яті вбитого опозиціонера Нємцова

Акції пам'яті вбитого два роки тому опозиційного політика Бориса Нємцова проходять у міста Росії.

Про це повідомляє Open Russia.

Як зазначає організація, у багатьох регіонах міські адміністрації заборонили проведення акцій пам'яті Нємцова або запропонували організаторам альтернативні незручні маршрути.

У Москві марш розпочався о 13:00 за київським часом від Пушкінської площі.

Також повідомляється, що на акцію у Санкт-Петербурзі прийшли далекобійники.

Раніше повідомлялось, що у Києві 27 лютого покажуть фільм про вбитого в РФ опозиціонера Нємцова. А також в українській столиці о 16:30 відбудеться акція пам'яті вбитого російського опозиціонера.

Борис Нємцов був застрелений в Москві 27 лютого 2015 року.

Обвинуваченими у справі про вбивство політика проходять п'ятеро осіб, у тому числі колишній військовослужбовець чеченського батальйону «Північ» Заур Дадаєв.

З початку жовтня справу розглядає Московський окружний військовий суд. Усі підсудні свою вину не визнають.

Марш Нємцова: у Москві напали на опозиціонера Касьянова

У Москві на марші пам'яті Бориса Нємцова скоєно напад на російського опозиціонера Михайла Касьянова.

Про це повідомляють Межі.ру.

"Хтось пробрався до Касьянова і облив його зі шприца чорною рідиною... Нападник на Касьянова затриманий", - вказується в повідомленнях.

Як повідомляє "Медуза", за даними "Белого счетчика", в марші бере участь 7,7 тисячі осіб.

У Росії та світі відбуваються акції пам’яті Бориса Нємцова

У Москві, інших містах Росії та світу 26 лютого відбуваються акції пам’яті Бориса Нємцова. Як повідомляє Twitter-акаунт «Білий лічильник», станом на 14:30 за московським часом (це 13:30 за Києвом) на марш пам’яті Нємцова в Москві через рамки металодетекторів поліція пропустила понад 13 тисяч людей.

Перед початком акції в Москві невідомий чоловік напав на голову партії ПАРНАС Михайла Касьянова і облив його зеленкою. Як пише в Twitter rореспондент радіостанції «Ехо Москви» Ольга Кузнецова, цей чоловік був затриманий поліцією, він кричав «Росія з Путіним!»

Як написав у Facebook активіст Петро Царьков, поліція конфіскувала деякі плакати, на яких згадувався президент Росії Володимир Путін. Царьков зазначив, що у учасників також вилучали українські прапори.

Опозиційного російського політика Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. За версією слідства, імовірним замовником і організатором злочину є колишній офіцер батальйону «Північ» Руслан Мухудінов. Йому пред’явлено заочне звинувачення, з листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Кримські активісти беруть участь у московському марші пам'яті Нємцова

Донька заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова Айше бере участь у Марші пам'яті Бориса Нємцова в Москві.

Про це написав у Твіттері адвокат Марк Фейгін.

"З нами у колонні 6 активістів з Криму та донька Ільмі Умерова Айше", - написав він.

Адвокат також повідомив, що у складі учасників маршу сформована окрема колонна на підтримку кримських політв'язнів. Зокрема, вони тримають розтяжку "Прекратите репрессии в Крыму! Свободу украинским политзаключенным!".

За словами організаторів, мета заходу - вшанування пам'яті Бориса Нємцова.

Борис Нємцов - російський політичний діяч, один із творців і лідерів руху «Солідарність». 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мості біля Василівського спуску Борис Нємцов був застрелений чотирма пострілами в спину.

Пряма трансляція маршу Нємцова:

Російського активіста Ільдара Дадіна випустили з в'язниці

Російський активіст Ільдар Дадін вийшов на волю з алтайської виправної колонії номер п'ять, яка знаходиться в Рубцовську.

Про це повідомляє «Дождь».

Його вирок за статтею 212.1 КК РФ про неодноразове порушення правил проведення мітингу був скасований Верховним судом Росії 22 лютого.

Однак Дадіна звільнили тільки через чотири дні, адже у виправну колонію, де він відбував покарання, не прийшов документ з Верховного суду, а співробітники колонії були відсутні в кімнаті відеозв'язку з судом в момент оголошення рішення.

Нагадаємо, 22 лютого Верховний суд РФ звільнив політв’язня Дадіна.

Нагадаємо, Дадін став першим у Росії засудженим за статтею про неодноразове порушення правил пікетування.

1 листопада видання Meduza опублікувало лист Дадіна, в якому він заявляв, що до нього систематично застосовували тортури.

Схожі новини