Передплата 2024 «Добра кухня»

Теракти в Багдаді: Кількість загиблих збільшилася до 213 людей

  • 04.07.2016, 07:59
  • 3 086

Понад 200 осіб були поранені.

Щонайменше 213 осіб загинули внаслідок серії терактів у Багдаді. Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеву владу, передає Громадське.

Крім того, понад 200 осіб були поранені.

Вибухи сталися в ніч на 3 липня у центральному районі міста, де святкували Рамадан. Спочатку вибухнула вантажівка- рефрижератор, а пізніше бомба спрацювала поблизу ринку в Аль-Шааб.

Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Генсек ООН: "Закликаю владу Іраку якомога швидше покінчити з цим "страшним криміналом"

Пан Гі Мун, зокрема, висловив співчуття сім'ям жертв.

Генсек ООН Пан Гі Мун в неділю засудив теракти в Багдаді, столиці Іраку, і закликав владу країни якомога швидше покінчити з цим «страшним криміналом». Про це повідомило агентство Xinhua з посиланням на заяву ООН, передає РБК-Україна.

Генеральний секретар «вражений повною зневагою до людського життя, яку продемонстрували винуватці атак на мирних громадян, які готувалися до Ураза-байрам».

Також Пан Гі Мун висловив співчуття сім'ям жертв і побажав якнайшвидшого одужання пораненим, а також уряду і народу Іраку, йдеться в заяві.

Теракт у Багдаді стався в суботу ввечері, 2 липня і забрав життя 172 людей, 196 отримали поранення. Це стало найкривавішою атакою за цей рік в країні. Відповідальність за скоєне взяла на себе Ісламська держава.

Кількість загиблих внаслідок теракту ІДІЛ у Багдаді зросла до 172

Внаслідок нічного теракту в столиці Іраку Багдаді загинули щонаймнеше 172 особи, що 196 отримали поранення.

Про це повідомляється в Twitter премʼєр-міністра Іраку.

Раніше повідомлялося, що у Багдаді, внаслідок двох нічних вибухів, що пролунали близько опівночі за місцевим часом, загинули щонайменше 82 особи і 200 отримали поранення.

Як відомо, відбулося два вибухи, відповідальність за одни з яких взяла на себе ІДІЛ. Так біля торгового центру Каррада вночі вибухнула вантажівка-рефрижератор.

Під час теракту в Багдаді загинули 83 людини

Під час двох вибухів, скоєних бойовиками ІДІЛ у Багдаді, загинули 83 людини.

Про це пише АР.

"Іракські офіційні особи: 83 людей загинули під час 2 вибухів у Багдаді", - йдеться в публікації.

Поранення отримали понад 160 осіб.

Як зазначається, боєвики ІДІЛ підірвали начинений вибухівкою автомобіль у столиці Іраку.

У столиці Іраку Багдаді підірвали два заміновані авта в різних частинах міста, внаслідок чого десятки людей загинули, багато поранені.

Відповідальність за цей напад, здійснений на початку доби в багатолюдному торговельному кварталі столиці, взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава». Але автентичність цієї заяви ще не підтверджена.

Унаслідок вибуху найбільше потерпіли родини й молодь, що зібралися в районі поночі, щоб розговітися після цілоденного посту з нагоди священного місяця рамадана за ісламським календарем.

Інший вибух у східній частині Багдада призвів до загибелі ще п’яти людей.

Напади були здійснені після того, як іракські силовики визволили від угруповання «Ісламська держава» важливе місто Фаллуджу.

Схожі новини