Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обама починає історичний візит на Кубу

  • 20.03.2016, 10:38
  • 3 917

Президент США вперше з 1928 року відвідає Кубу.

Він проведе переговори з кубинським лідером Раулем Кастро, зустрінеться з керівниками кубинських підприємств і представниками громадянського суспільства та виступить у прямому ефірі місцевого телебачення, передає Укрінформ.

Зустрічі з Фіделем Кастро не планується. За словами радника Обами Бена Родса, такої пропозиції не висувала жодна із сторін.

Це перший візит глави Білого дому в сусідню державу з 1928 року. У 2002 році на Кубі побував екс-президент Джиммі Картер. Кубинські лідери за останні десятиліття відвідували США неодноразово, але лише для участі в сесіях Генасамблеї ООН.

"Нормалізація відносин з Кубою стала дипломатичним успіхом, який повинен нарівні з ядерною угодою щодо Ірану стати частиною зовнішньополітичного спадщини Обами", - йдеться в коментарі Reuters.

Обама перед візитом до Гавани знявся в кубинському комедійному шоу

Президент США прибуває на Кубу з державним візитом у неділю. Візит по праву вважається історичним - це перша поїздка американського лідера на Кубу за майже 90 років.

Президент США Барак Обама перед візитом на Кубу взяв участь у зйомках відео з популярним кубинським комедійним актором Луїсом Сільвою.

Відеоролик опублікований на сторінці посольства США на Кубі в Facebook, передає УНІАН.

За сюжетом ролика, герой Сільви по імені Панфіло дзвонить у метеорологічну службу «Касабланка», щоб дізнатися прогноз погоди на час проведення бейсбольного матчу між американцями та кубинцями, який пройде в Гавані в присутності Обами, передаєРосбалт.

Замість цього герой Сільви потрапляє в Білий дім (Casa Blanca — по-іспанськи), де йому відповідає сам президент. Переборовши паніку, Панфіло пропонує американському лідерові «підхопити» його в аеропорту Гавани після прибуття на «Москвичі», називаючи радянський автомобіль «нашою (тобто кубинською) версією «Звіра». Мався на увазі броньований лімузин голови адміністрації США американської марки Cadillac, який, як вважається, може важити близько 7 тонн.

Крім того, комік каже, що на Кубі Обама зможе випити пива, пограти в доміно і дозволяє зупинитися у нього разом з Мішель (дружиною Барака Обами). Президент США, зі свого боку, проголошує, що «американський народ і кубинський народ — друзі», і навіть вимовляє кілька фраз на іспанській.

Схожі новини