Передплата 2024 ВЗ

До Криму їде місія Ради Європи з прав людини

  • 25.01.2016, 11:38
  • 1 671

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд оголосив рішення про відправку до Криму делегації для оцінки ситуації з правами людини на півострові.

Очолить делегацію швейцарський дипломат Жерар Студман, повідомив генсек.

«Понад 2,5 млн людей живуть на сьогодні в Криму, на них поширюється Європейська конвенція з прав людини і повинні мати можливість отримати з цього користь. Тим не менш, протягом більш ніж року, жодній делегації від міжнародних організацій не вдалося туди потрапити», — сказав Ягланд.

«Місія буде працювати в умовах повної незалежності і не буде мати справу з питаннями, пов'язаними з територіальним статусом Криму. Це допоможе нам отримати ясну і вичерпну інформацію про становище з правами людини і переконатися, що народ Криму не забутий», — підкреслив Ягланд.

Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободу засобів масової інформації; свобода мітингів і зборів; права меншин; місцевого самоврядування; боротьбу з корупцією та умови утримання у в'язницях.

Місія представить свої доповіді та рекомендації генеральному секретарю Ради Европи в кінці лютого або у березні.

Раніше про плани відправити місію Ради Європи з прав людини до Криму оголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Джерело: Громадське

Схожі новини