Передплата 2024 «Добра кухня»

МЗС Данії: "Росія має забезпечити припинення вогню на Донбасі"

  • 07.11.2015, 15:26
  • 1 814

Міністр закордонних справ і розвитку Данії Крістіан Єнсен наголосив, що Росія має нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню на Донбасі та звільнення українських політв'язнів.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє департамент політики і комунікацій МЗС України.

"В рамках робочого візиту Павла Клімкіна до Королівства Данія відбулися його переговори з міністром закордонних справ і розвитку Данії Крістіаном Єнсеном. Сторони обговорили стан реалізації Мінських домовленостей. К.Єнсен підтвердив, що Данія виступає за політичне врегулювання ситуації на Донбасі, а російська сторона має нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню та звільнення українських політв'язнів", - йдеться у повідомленні.

Міністри обмінялися думками щодо активізації у 2016 р. політичного діалогу України і Данії за рахунок двосторонніх візитів на високому та найвищому рівнях, зокрема проведення першого в історії дипломатичних відносин офіційного візиту в Україну прем'єр-міністра Данії Ларса Люкке Расмуссена. Сторони погодилися, що висока динаміка політичних контактів має стати позитивним сигналом для відновлення обсягів двосторонньої торгівлі та інвестицій.

"К.Єнсен відзначив результативність впроваджуваних в Україні реформ та послідовну співпрацю Уряду України з міжнародними фінансовими організаціями, що, зокрема, дозволяє данській стороні планувати розширення інвестиційної присутності данських фондів у нашій державі, збільшувати обсяги технічної допомоги реформам", - зазначили в МЗС.

У контексті розвитку двосторонньої договірно-правової бази та лібералізації візового режиму Україна-ЄС данська сторона також підтвердила завершення виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності міжурядовою Угодою про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз.

Схожі новини