Передплата 2024 «Добра кухня»

"Зупиніть Путіна, доки не почалася Третя світова"

  • 21.04.2015, 18:12
  • 1 383

Про це заявив Патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет у Брюсселі.

«Мова йде не про локальну війну на сході України. А йдеться про початок можливої Третьої світової війни. Ви не думайте, що ми не розуміємо, що ці події, які відбуваються сьогодні на сході України, не перетворяться у Третю світову війну. Перетворяться, якщо ми не зупинимо агресора на початку його шляху», — звернувся український патріарх до європарламентаріїв.

За словами Філарета, якщо не зупинити Росію сьогодні, вона піде далі. «І тоді Європа, яка сьогодні живе спокійно, буде мати теж саме, що відбувається сьогодні на Донбасі — руйнацію», — переконаний він.

Патріарх пояснив, чому церква займається цими справами на міжнародному рівні. «Тому що йдеться про війну і мир. А оскільки церква завжди закликала і робила усе, щоб на Землі був мир — бо Христос призвів на Землю мир — і тому церква повинна займатися питаннями миру не тільки між людьми, а миру і між народами», — сказав глава Української православної церкви Київського патріархату.

Він закликав європейських партнерів надати Україні усіляку допомогу у протистоянні російській агресії.

Крім того Філарет заявив: " Українці потребують безвізовий режим з країнами Євросоюзу, щоб розуміти європейські християнські цінності та задля утвердження демократії".

«Безвізовий режим необхідний українцям, щоб відвідувати європейські країни, бачити, як живе Європа, розуміти, у чому полягають європейські християнські цінності, і переносити їх уже на українську землю», — переконаний Патріарх.

Він наголосив, що на шляху до безвізового режиму необхідно перемагати усі труднощі заради досягнення мети.

«Але не безвізовий режим є нашою метою, а метою є перенесення демократичного способу життя у Європі на українську землю, щоб Україна стала повноправним членом Європи», — наголосив глава УПЦ КП.

На переконання Патріарха, коли Україна стане членом Євросоюзу, то це утвердить мир, адже Росія у таких умовах вже не зможе виступити проти ЄС і демократії.

«Вона вимушена буде пристосовуватися до нової ситуації, до європейського способу життя», — переконаний Патріарх.

Нагадаємо, 20-23 квітня Патріарх Філарет перебуває з візитом у Брюсселі. За програмою візиту заплановані зустрічі глави УПЦ КП із керівниками ЄС і НАТО.

"Укрінформ"