Передплата 2024 «Добра кухня»

"Європа ніколи не забуде про жертви Героїв Небесної Сотні"

  • 09.04.2015, 14:23
  • 1 369

Герої Майдану боролись не тільки за свободу України, але і Польщі. Про це у Верховній Раді заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

"Європа ніколи не забуде про жертви Героїв Небесної Сотні", — заявив Коморовський.

"Як президент Польщі, я особливо гордий, що кілька серед них (Героїв — ред.) мали польське коріння. Вони приєдналися до численного грона прекрасних постатей в нашій спільній історії. Які нагадують важливий для нас лозунг: "За нашу і вашу свободу", — сказав він та знову отримав оплески депутатів.

Коморовський нагадав, що багатьох поранених на Майдані було прийнято польськими лікарнями. "Коли поляки і українці ставали один проти одного, це завжди використовував хтось інший", — також зауважив Коморовський.

За його словами, країни ЄС і НАТО ніколи не визнають насильницьку зміну кордонів України. "Країни ЄС і НАТО визнають територіальну цілісність України в тих межах, які були встановлені в 1991 році. Зміна меж силою проти волі українського народу ніколи не буде нами визнаною і завжди буде нами засуджуватися", — сказав він.

Глава Польської держави констатував, що на Донбасі присутні військові, бронетехніка і зенітні установки російського агресора. "Не можна не бачити, що в Україні є солдати, танки, БТРи і зенітні установки агресора... Сьогодні цієї брехні (про їх відсутність — ред.) не бачать тільки сліпі", — висловив думку він.

Також Коморовський підкреслив, що "Західний світ повинен зрозуміти, що може бути в безпеці тільки в тому випадку, якщо в безпеці буде Україна".

Джерело. Gazeta. UA