Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Щоб дипломатія щодо Донбасу працювала, її треба підкріплювати діями з боку ЄС"

  • 21.02.2015, 11:53
  • 909

Голова Європейської Ради Дональд Туск вважає, що надалі дипломатичні зусилля з розв'язання конфлікту на Сході України будуть марними, якщо їх не підкріплювати "подальшими діями"

Про це йдеться у заяві Туска, оприлюдненій у п'ятницю, 20 лютого, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Як зазначається у заяві, з цією метою голова Європейської Ради проводить консультації з лідерами країн ЄС щодо "наступних кроків", які повинні збільшити "ціну агресії на Сході України".

Утім, за словами Туска, розглядаються також інші варіанти, які повинні сприяти деескалації конфлікту, зокрема, пропозиція президента України щодо того, "як ЄС може допомогти покращити моніторинг дотримання режиму припинення вогню".

“Тільки якщо слова супроводжуватимуться діями, ми матимемо реальну надію на політичне розв'язання цього конфлікту“,- підкреслив Туск.

У заяві також наголошується, що попри жорстокі атаки на Дебальцеве озброєних сепаратистів, яких підтримує Росія, Європейський Cоюз протягом останнього тижня робив все від нього залежне, щоб угода, відома як "Мінськ-2", запрацювала. Однак, зауважується в заяві, реальність така, що упродовж цього тижня зафіксовано більше 300 порушень режиму припинення вогню, а люди продовжують гинути.

Дональд Туск у заяві також зазначив, що планує у неділю, 22 лютого, відвідати Київ та продемонструвати солідарність з українським народом у скрутні часи.

Схожі новини