Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія лякає світ ядерною зброєю

  • 02.11.2014, 13:12
  • 1 308

Європейське видання BarentsObserver, яке спеціалізується на тематиці російсько-норвезьких стосунків, повідомило про те, що за останні 72 години Росія провела навчання та випробування всіх трьох типів носіїв ядерного озброєння, що наявне в арсеналі армії РФ.

Зона випробувань розтягнулася від Атлантики до Камчатського півострова, епіцентром випробування був регіон Баренцового моря, зазначають журналісти.

У навчаннях були задіяні космічні війська, відповідальні за запуск балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд; стратегічні ядерні бомбардувальники ВПС; атомні підводні човни, що також оснащені ядерною зброєю.

В суботу вранці на космодромі Плесецьк було здійснено запуск ракети Тополь-М шахтного базування, яка розроблена для несення термоядерного заряду.

Запуск визнали в Міноборони РФ, зазначивши, що за декілька хвилин "навчальна бойова частина ракети вразила умовну ціль на полігоні, розташованому на півострові Камчатка". В Мінборони заявили про "надзвичайно високу точність" наведення ракети.Відстань від Плесецька до Петропавловська-Камчатського перевищує 6000 км, що лише приблизно на тисячу км менше за відстань до Нью-Йорка.

Європейська правда вже повідомляла про кількаразові випадки несанкціонованого вторгнення російських бомбардувальників Ту-95 до політної зони держав Атлантики, зокрема — Норвегії, Британії та Португалії.

Країнам НАТО довелося піднімати винищувачі для перехоплення бомбардувальників, які не відповідали на запити у радіоефірі.

BarentsObserver наводить заяву НАТО про те, що такі неузгоджені польоти становили загрозу цивільній авіації.

Третій тип носіїв ядерної зброї — атомні підводні човни — був протестований у середу, коли АПЧ "Юрій Долгорукий" здійснила навчальний запуск ракети "Булава", здатної нести ядерну зброю. Цей запуск пізніше також був підтверджений Міноборони Росії.

Як повідомляла Європейська правда, в жовтні президент РФ Володимир Путін публічно порадив Заходу Путін "не тиснути на Росію" та нагадав про наявність у Росії ядерної зброї.

Схожі новини