Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд у Москві розглядатиме скаргу Савченко

  • 13.10.2014, 13:42
  • 824

Сьогодні Басманний суд Москви розгляне скаргу української льотчиці Надії Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи.

Як очікується, Савченко буде доставлено зі слідчого ізолятора до суду, щоб особисто взяти участь у засіданні, пише РІА "Новости".

Раніше суддя Артур Карпов на прохання слідчого вирішив проводити розгляд у закритому режимі задля збереження медичної таємниці, таємниці слідства і персональних даних.

Савченко, за словами її адвокатів, має намір клопотати про розгляд скарги у відкритому режимі.

Тим часом захисники української льотчиці переконані, що суд все ж відбудеться у закритому режимі.

"Мабуть, суд Наді 13-го точно буде закритим. Нікого не пустять. Є інфа, що Надю не привезуть. Головне — забезпечити допуск мами в СІЗО", — написав адвокат української льотчиці Марк Фейгін у своєму Twitter.

Задля проведення експертизи в інституті Сербського Надію Савченко було доставлено з Воронежа до Москви. МЗС України направило посольству Росії в Києві ноту протесту з приводу її етапування.

У Росії Савченко звинувачують у загибелі двох російських журналістів на Донбасі.

Нардеп Андрій Шевченко на своїй сторінці у Твітер написав:

"Засідання суду буде закритим. Розраховуємо підтримати Надю і добитися зустрічі з нею хоча б для мами

Вилітаємо у Москву, на суд до Наді Савченко. Група депутатів — Кожем'якін, Кужель, Дубіль, Павловський. Буде також мама Наді"

"Кожен українець має знати, що його країна стоїть за нього, де б він не був, — навіть у російській в'язниці. За Надю стоїть весь вільний світ"

Схожі новини